A murit eroul Sighişoarei, Otto Lurtz, care a salvat 52 de oameni de la moarte la inundaţiile din 1970

Eroul Sighişoarei, Otto Lurtz, cel care a reuşit să salveze de la moarte peste 50 de oameni în timpul inundaţiilor din 1970, cu ajutorul unei bărci construite de el, a murit, a anunţat marţi primarul oraşului, Ovidiu Mălăncrăvean.

“Am primit cu tristeţe vestea trecerii în nefiinţă a domnului Otto Lurtz, eroul inundaţiilor din anul 1970, ce au afectat grav Sighişoara. În data de 14 mai 1970, Otto Lurtz, cu barca sa, a salvat multe vieţi de la înec, mai puţin pe cea a tatălui său. A salvat 52 de persoane de la moarte, numai pe tatăl său nu a putut. Acţiunea sa eroică a fost recunoscută în anul 2007, când acestuia i-a fost conferit titlul de ‘Cetăţean de onoare al municipiului Sighişoara’. În 17 mai, de Ziua Eroilor, i-am pregătit lui Otto Lurtz o diplomă şi un cadou şi ştiind că el e bolnav şi nu s-a putut deplasa, am decis să mergem acasă la el. Soţia sa ne-a spus că este bolnav şi nu ne poate primi, aşa că nu am mai mers. După câteva zile am fost anunţaţi că a murit. Astăzi, la înmormântare, am înmânat diploma soţiei lui Otto Lurtz”, a declarat, pentru AGERPRES, Ovidiu Mălăncrăvean.

Otto Lurtz s-a născut în 12 februarie 1936, în Sighişoara, a lucrat la întreprinderea Nicovala din localitate şi a păstrat cu stricteţe barca în care şi-a salvat vecinii la inundaţiile din 1970, refuzând în mai multe rânduri oferta Muzeului de Istorie a Sighişoarei de a-i construi altă barcă în schimbul celei vechi.

Cu ocazia programului de educaţie muzeală ‘Magazinul de Nostalgie’, organizat de Muzeul de Istorie din Sighişoara, din 17 octombrie 2012, Otto Lurtz a povestit cum a moştenit de la tatăl său pasiunea pentru bărci şi cum această pasiune l-a ajutat să îşi salveze vecinii de furia apelor revărsate asupra oraşului în 13-14 mai 1970. (citeşte articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes