Am putea plăti scump pentru transportul gunoaielor

UPDATE: Urmare a faptului că Primăria Sighișoara nu a făcut demersuri pentru reînnoirea autorizației de mediu necesară funcționării depozitului de deșeuri, operatorul de salubritate a fost pus în situația de a le transporta la groapa ecologică din Sânpaul.

În această bulibășeală administrativă, costurile vor fi puse în cârca sighișorenilor, cu mențiunea că lista tarifelor a fost aprobată în ultimul moment, deși ea diferă de cea prezentată în proiectul de hotărâre.

Propunerea a aparținut primarului Ovidiu Mălăncrăvean (demisionat) și viceprimarului Tivadar Toth (în conflict de interese) și a fost votată de consilierii locali ai PSD și UDMR: Ovidiu Matei, Adrian Grabcev, Geta Todoran, Minerva Cioanta, Florin Lazăr, Gheoghe Marcu, Tivadar Toth și Erno Gal.

După ce trec Zilele Orașului, e bine să știți că începând de astăzi vor fi practicate următoarele tarife, mult mai mari față de cele prezentate inițial:

Începând de luni, 14 mai 2018, deșeurile colectate de operatorul de salubritate vor fi transportate la Sânpaul și asta pentru că Primăria Sighișoara nu a făcut demersurile necesare reînnoirii autorizației de mediu pentru funcționarea depozitului ecologic, depozit administrat de operatorul de salubritate SC Schuster Ecosal SRL.

Cu un primar menținut artificial în funcție după o demisie oficială și cu un viceprimar cu probleme de integritate, la mijloc ar putea fi vorba de interese nebuloase pentru contractarea altui operator, de pură incompetență administrativă sau de neasumare a răspunderii în fața problemelor cu adevărat importante.

Oricum ar fi, Primăria, având rol executiv, nesocotește puterea de decizie a Consiliului local și stabilește discreționar viitorul depozitului (proprietate a municipiului) și al deșeurilor sighișorenilor care, nefiind consultați sau respectați, sunt puși în fața faptului împlinit. (citeşte articolul complet)

Vezi: Proiect de hotărâre privind modificarea tarifelor pentru serviciile de utilități, specifice serviciului de salubrizare, derulate de S.C. Schuster Ecosal S.R.L., conform contractului de concesiune nr.22.161/891/23.10.2012 adoptat în şedinţa extraordinară a Consiliului local din 18 mai 2018

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes