PSD şi UDMR vor să dea staţia de sortare a deşeurilor

În 31.03.2011 Consiliul local aproba înființarea SC Ecoserv Sig SRL, prin privatizarea Serviciului Public de Gospodărie, o societate subordonată Consiliului local și finanțată anual din taxele și impozitele comunității. Pentru înființarea ei au votat Ștefănescu Constantin (fost primar PSD și tatăl actualului consilier PNL Ștefănescu Constantin Jr.), Cioanta Minerva-Elisabeta (actual consilier PSD), Gall Ernö (actual consilier UDMR), Popa Florin Adrian (fost consilier PSD), Savu Sorin Virgil (fost viceprimar PSD) și Toth Tivadar (actual viceprimar UDMR).

Cele 5 sectoare principale de activitate sunt construcțiile și reparațiile, administrarea serelor și zonelor verzi, administrarea stației de sortare a deșeurilor, administrarea pieței agroalimentare și administrarea parcărilor publice.

De atunci și până acum cea mai păguboasă activitate s-a dovedit a fi sortarea deșeurilor, în condițiile în care România ar trebui să-și respecte obligațiile asumate în fața Uniunii Europene. “Rețeta” prin care mecanismul a fost și continuă să fie fraudat în tihnă o cunoaștem deja: nu există pază și verificare, utilajele intră și ies când vor, deșeurile sunt transportate de pretutindeni și depozitate fără a fi trecute prin stație, sortarea se face pe rampa de gunoi de alte entități private și instituțiile de control sunt anchilozate.

Pagubele produse nu i-au motivat însă pe diriguitorii orașului să rentabilizeze respectiva activitate, în sensul unei mai bune protecții a mediului și generării de profituri la bugetul local. Acum, după 7 ani de pierderi consecutive, fără a-i consulta public pe sighișoreni, aceștia vor să se descotorosească de stația de sortare, închizând cercul vicios, sub pretextul Deciziei nr. 153/26.11.2015 a Consiliului Județean Mureș, prin care ni se solicită predarea ei și a terenului aferent către Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor Solide din Județul Mureș.

Predarea s-ar face prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Ecolect Mureș”, care, prin licitații, se va ocupa de delegarea gestiunii către terți. ADI Ecolect este o structură de colaborare și cooperare intercomunitară a unităților administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Mureș, în care Municipiul Sighișoara și Consiliul Județean Mureș sunt membre din 2008. O bună perioadă reprezentantul municipiului în Adunarea Generală a ADI Ecolect a fost Savu Sorin Virgil, actual șef al cancelariei Prefectului Goga Lucian. (citeşte articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes