Patinoarul artificial, între închiriere şi achiziţie

Nu e un secret că Sighișoara este deficitară la capitolul investiții publice. Cârpelile făcute în ultimii ani, sub oblăduirea unor primari ilegitimi, sunt rezultatul țopăielii administrative și a lipsei de respect față de cheltuirea banilor publici.

Cu girul unor politicieni locali de ocazie, așezați confortabil între zidurile unei cetăți medievale ce se încăpățânează să reziste nu doar în fața vitregiilor naturii, ci și în fața nemerniciilor omului modern, Sighișoara este târâtă inexplicabil prin mocirla mediocrității.

Anual stăm pe un purcoi de bani necheltuiți, cu fața îndreptată spre patrimoniul cenușiu și izolat de lumea actuală, în care de deslușesc monumentele, spitalul, maternitatea, sala de cultură, sala polivalentă, cartierele mărginașe, ștrandul, stadionul lăsate de izbeliște și groapa de gunoi umplută generos cu deșeuri din toată țara.

Asta nu pare să deranjeze confortul unora ce se mulțumesc cu puținul ce li se livrează sporadic de către aleșii care le-au făgăduit vrute și nevrute în campania electorală. În egală măsură nu deranjează nici că un procent însemnat din birurile lor merg pe salariile și primele nesimțite ale bugetarilor de lux cu putere de decizie în aparatul de lucru al șefului executivului local și pe întreținerea copilului de suflet ce răspunde la numele de Ecoserv Sig.

Dorel nu mai este un simplu prenume, ci o stare de fapt, o parte a vieții noastre tragicomice, în care le mulțumim umil decidenților pentru firimiturile căzute de la ospățul achitat din buzunarele noastre jerpelite.

Din obișnuință, nu ne preocupă grupurile de interese și ale lor resorturi obscure potrivnice noțiunii de progres, lipsa de dinamism în viața socială, concursul de idei și proiecte pentru viitor, inovația, amoralitatea edililor sau cheltuielile pe care le implică micile realizări. Suntem ușor de mulțumit cu o bancă montată în centrul orașului, cu un bec schimbat pe stâlpul din fața casei, cu câteva plombe în asfaltul din cartier, cu un târg de Crăciun sau cu un patinoar artificial. Bogdaproste. Bine că se face. Se putea și mai rău.

Epoca de tristă amintire Dăneșan continuă acum cu Mălăncrăvean, metehnele social-democraților și superficialitatea post-comunistă fiind duse la nivel de artă de către edilul care, de bună-voie și nesilit de nimeni, a renunțat la mandat în luna februarie a acestui an. (citeşte articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes