Klaus Iohannis cu vicepremierul Shhaideh, la întâlnirea sașilor

Preşedintele Klaus Iohannis, vicepremierul Sevil Shhaideh şi ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, au fost azi la Criţ, la cel mai mare festival al saşilor. Se numeşte Săptămâna Haferland, un eventiment la care estimarea de participare, pe toată durata evenimentului, este de peste 10.000 de oameni.

Fanfara a răsunat în Criţ. Zilele acestea are loc festivalul dedicat comunităţii săseşti din Transilvania. Iar unul dintre oaspeţi a fost preşedintele

Klaus Iohannis: Mă bucur că am ajuns aici. Nu e pentru mine prima participare aici la Criț. Deja dintr-un mic tur, am văzut ca lucrurile avansează de la an la an. Sunt bucuros să constat că nu numai oficialități au venit aici, ci și oameni simpli, ceea ce pentru mine arată că această comunitate recapătă vigoare.

La eveniment au participat şi ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, dar şi vicepremierul Sevil Shhaideh, pentru prima oară în vizită la Criţ. „Doamnelor şi domnilor, îmi pare rău, eu nu vorbesc germană, dar înţeleg vocea sufletului şi a inimii”, a spus Sevil Shhaideh, într-un amestec de germană și engleză. (citeşte articolul complet)

Alte ştiri pe aceeaşi temă:

Klaus Iohannis la festivalul Haferland: Comunitatea saseasca va serba impreuna cu romanii Centenarul Romaniei (HotNews)

Fotogalerie Peste 1000 turisti la Saptamana Haferland, doar in ziua dedicata satului Crit  (HotNews)

..si a fost Musical Brunch, in curtea bisericii fortificate din Saschiz (Sighişoara Online)

Fotografii din a doua zi a festivalului Haferland (HotNews)

A inceput Saptamana Haferland. Imagini din prima zi de festival! (HotNews)

VIDEO Saptamana Haferland: festivalul care atrage mai multi turisti in satele sasesti decat in orice alta luna din an (HotNews)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes