A început numărătoarea inversă: Festivalul Intercultural ProEtnica de la Sighișoara va începe în 17 august

Festivalul ProEtnica, ajuns la cea de a 15-a ediţie, propune publicului patru zile aniversare în perioada 17 – 20 august. Cu această ocazie s-a organizat în data de 10 august la Prefectura Judeţului Mureş o conferinţă de presă la care au participat Alexandru Câmpeanu (vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş), Volker Reiter (director al Centrului Educaţional Interetnic pentru Tineret), Koreck Maria (directoare a Asociaţiei Divers) şi Toth Tivadar (viceprimar al Municipiului Sighişoara).

Un program bogat

Programul Festivalului ProEtnica reuneşte momente de exprimare culturală a 19 organizaţii ale minorităţilor naţionale în următoarele domenii: arta spectacolului, cu 61 de manifestări pe scena din Piaţa Cetăţii; în Piaţa Muzeului şi Strada Muzeului vor fi amplasate 14 standuri meşteşugăreşti şi de prezentare ale comunitţilor etnice; în Sala Mare a Primăriei Municipiului Sighişoara, vor fi susţinute 14 prelegeri, conferinţe şi mese rotunde despre etnii şi convieşuire interculturală traduse, simultan, în limba engleză; de asemenea, artiştii reprezentanţi ai minorităţilor naţionale vor realiza o expoziţie de artă contemporană la Galeria de artă contemporană din Turnul Fierarilor. Vor mai avea loc workshopuri de creativitate, precum şi 4 parade ale diversităţii etno-culturale. “Doresc să subliniez că Festivalul ProEtnica nu este un festival al minorităţilor. Este un festival prin care, cu ajutorul statului, dorim să consolidăm pacea într-o societate pluralistă şi democratică. Ne dorim să facem un proiect de educaţie culturală şi să prevenim fenomenele de xenofobie şi rasism.” a adăugat Volker Reiter.

O noutate: “Academia Interculturală de vară – ProEtnica”

Ca o noutate, în programul ediţiei de anul acesta a fost inclusă “Academia Intercultural2 de vară – ProEtnica” în colaborare cu Asociaţia Divers, cu 15 participanţi din ţările europene; aceasta va începe pe 16 august şi va dura până pe 21 august. (citeşte articolul complet)

Vedeţi aici programul complet al ProEtnica Sighişoara

Urmăriţi aici emisiunea Convieţuiri, ediţia din data de 9 august 2017 – partea a II-a – dedicată organizării ProEtnica Sighişoara

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes