De ce s-a întors la Sighişoara o săsoaică născută în Germania. Andrea Rost: Nu am venit cu ideea să rămân toată viaţa, dar sunt încă aici

Andrea Rost s-a nascut in Germania, in Berlinul de Est. Imediat dupa ce implinit 18 ani si a terminat scoala, a decis sa se mute in Sighisoara. S-a indragostit de acest loc, in vacantele de vara pe care le-a petrecut aici. Cand a venit in Romania, nu se gandea ca va ramane toata viata, insa, acum, la 37 de ani, spune cu mandrie ca a trait mai mult in Romania decat in Germania. Acum, Andreea este ghid turistic si arata turistilor frumoasele biserici si sate sasesti din Transilvania. Cum a ajuns Andrea sa locuiasca in Sighisoara, in conditiile in care o buna parte dintre romani viseaza sa traiasca in Germania?

Andrea este unul dintre copiii sasilor plecati din Transilvania care, desi s-au nascut in Germania si teoretic nu mai au nicio treaba cu locurile natatale ale parintilor, venind din cand in cand, doar in vacanta, cumva au pastrat in sange dragostea pentru aceste locuri.

Catiusa Ivanov: De ce te-ai intors in Romania in conditiile in care o buna parte dintre romani viseaza sa se mute in Germania? Ce ai gasit special la acest loc?
Andrea Rost:
Cat eram eleva la liceu, am venit un an aici, la Sighisoara. Asa era, aveam multi colegi care mergeau in Statele Unite, in Anglia, in Franta, unde putea fiecare, si eu m-am gandit sa vin aici, fiindca tot veneam in vacanta de vara la bunici, la neamuri, aici, in Sighisoara, fiindca imi placea foarte mult si imi doream sa stau mai mult. Si mi-a placut atat de mult incat, dupa ce am terminat liceul si am dat BAC-ul in Germania, am zis sa vad cum este aici. Imi placea ideea sa lucrez in turism si fiindca era undeva in anii 2000, infrastructura nu era ce este astazi, era in dezvoltare, m-am gandit sa pun si eu umarul. Am venit si nu am  venit cu ideea sa raman toata viata, dar sunt inca aici. Am 37 de ani. Mi-am petrecut mai mult timp aici decat in Germania. (citeşte articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes