Un an de mandat. Ce a promis şi ce-a făcut Mălâncrăvean?

În urmă cu un an, după finalizarea campaniei electorale, am înaintat o listă cu 25 de probleme de rezolvat în Sighișoara (detalii aici). A trecut un an de atunci, însă eu nu am văzut o măsură fermă de reformare a administrației locale sau de atragere de finanțări europene, în contextul în care mai multe comunități din împrejurimi s-au angajat la investiții în restaurarea patrimoniului. N-am văzut nici proiecte însemnate pentru plebe, cum ar fi finalizarea stadionului, condiții mai bune în grădinițe, școli și licee, construirea unui spital nou și a unei maternități noi, parcuri curate și sigure pentru copiii și nepoții noștri, spații de agrement și piscină acoperită, parcări moderne și curățenie exemplară sau restaurarea Cetății. Toate acestea au fost promise de echipa PSD, însă, până acum, situația a rămas neschimbată.

Sigur, vor fi persoane împăciuitoare care vor spune că noul Primar are nevoie de o perioadă de acomodare, că toate criticile sunt răutăcioase sau nefondate și că mai bine ne-am uni cu toții forțele întru propășirea materială și spirituală a colectivității. Cât ar trebui să dureze această perioadă de acomodare? 6 luni? 1 an? 4 ani? Nimeni nu știe și, cu certitudine, nu poate spune că ea chiar există.

Vor fi și persoane ale căror așteptări au fost înșelate de un Primar care a preluat instituția din voleu, pe neașteptate, fără un plan clar de acțiune și fără o viziune sau o strategie de oraș, atuul său fiind apartenența de partid. Cu o echipă politică de consilieri locali ce au dovedit, cu vârf și îndesat, că nu-și înțeleg rostul în administrația publică, bâlbele n-au întârziat să apară.

Primul semn de incoerență și de dispreț dat de Primar și de PSD, după instalarea la cârma vasului în derivă, denumit Perla Târnavelor, a fost atragerea UDMR de partea întunecată a Forței, prin numirea consilierului Toth Tivadar în postura de viceprimar, în ciuda problemelor sale cu legea (detalii aici si aici). Această mișcare profund imorală a dus la asigurarea majorității simple în Consiliul local (10 voturi). PNL, cu cele 3 voturi ale sale și contrar direcției naționale a partidului, asigură majoritatea absolută acolo unde este cazul, situație ce face ca UIPS (cu 6 voturi din totalul de 19) să rămână singurul partid de opoziție reală. (citeşte articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes