După o pauză de 8 ani, Zilele Sighișorene fac din nou istorie

În acest sfârșit de săptămână (19–21 mai) s-au desfășurat Zilele municipiului Sighișoara, cu denumirea „Sighișoara suntem noi”. Programul a fost unul încărcat, sighișorenii putând alege în cele trei zile de la recitaluri, concerte, expoziții până la  sesiuni de comunicări ştiinţifice, evenimente sportive sau mese rotunde și ateliere de creație.

Astfel, vineri 19 mai, a avut loc, în Piața Sigma, deschiderea oficială a evenimentului de către primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean și invitații.

„Reluăm astăzi un eveniment drag sufletului nostru, un eveniment vechi în istoria orașului nostru, întrerupt, din păcate, în anul 2008, dar foarte adânc ancorat în istoria și spațiul cultural sighișorean. Acest eveniment îl regăsim în istoria orașului în diferite nume, cum ar fi Scopationfest, Majalis fest sau mai simplu Zilele de mai. Au fost zile în care tinerii sighișoreni, din școlile sighișorene au animat întreg orașul, alături de ei au fost toată comunitatea și au fost câteva sărbători extraordinare. Ne bucurăm că avem prilejul în acest an să deschidem aceste tradiții. Ne bucurăm că sunteți alături de noi. Revenind la anul 2017, vă invitam să petrecem împreună. Vom avea foarte multe momente culturale, artistice, sportive și sociale. Va fi un bun prilej și pentru turiștii aflați în orașul nostru să cunoască minunatul sprijin sighișorean, să cunoască frumusețile acestui oraș”, a spus primarul orașului Sighișoara Ovidiu Mălăncrăvean, la deschiderea evenimentelor.

A urmat un recital al Fanfarei Sighișoara, un  Concert de muzică corală –  Corul „Armonia”. (citeşte articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes