160.000 de turiști au vizitat anul trecut Muzeul de Istorie din Sighișoara

În anul 2016, Muzeul de Istorie al Sighișoarei a fost vizitat de peste 160.000 de turiști.

Directorul Muzeului de Istorie din Sighișoara, Nicolae Teșculă, a declarat, că instituția a renunțat la taxa de 30 de lei pentru vizitatorii care doresc să fotografieze sau să filmeze exponatele, excepție făcând profesioniștii în aceste domenii, iar sighișorenii beneficiază de o reducere de 75% la taxa de intrare.

Acesta a precizat că exemplul Muzeului de Istorie al Sighișoarei a fost urmat și de alte instituții care dețin monumente importante în Cetatea Medievală, în special bisericile evanghelice, care au reunțat la taxa foto-video și au impus de asemenea ca fotografierea obiectelor să se facă fără blitz.

“Începând din acest an taxa foto și video a fost eliminată, dar s-a păstrat cea pentru profesioniști. Motivația a fost dezvoltarea tehnicii care a făcut ca aceste aparate să nu fie nocive pentru obiectele de patrimoniu pe care le deținem. Taxa era de 30 de lei și experiența ne-a dovedit că nu adunam foarte mulți bani din aceasta, nu era o taxă sustenabilă, așa că am decis eliminarea ei. Fotografierea și filmarea se poate face în anumite condiții, în sensul că nu se folosește blitz sau alte surse puternice de lumină, iar locuitorii din Sighișoara, beneficiază de 75% reducere, în baza cărții de identitate (citeşte articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes