Ovidiu Mălâncrăvean: ” Nu pot să spun că revenirea a fost în forţă”

În decurs de o săptămână, Sighișoara a avut primar, apoi a rămas fără și acum are din nou. Sună haotic, la fel ca și situația în sine. Pe 3 februarie, Ovidiu Mălăncrăvean a demisionat. Prin presă s-au invocat motive personale. În data de 7 februarie el s-a răzgândit. La câteva zile după această agitație, l-am contactat telefonic. Reticent, ușor atacat și surprins, Ovidiu Mălăncrăvean ne-a răspuns. Cu toate acestea nu am reușit să descoperim concret de ce a demisionat, de ce a revenit și, mai ales, ce efecte au protestele sighișorenilor asupra sa.

Pentru unii, demisia și revenirea au constituit un pretext pentru a împrăștia în comunitate zvonuri sau informații pe ”surse”, potrivit căror protestele sighișorenilor și scandările împotriva sa au fost motivul real al renunțării la mandat. Chiar dacă a demisionat pe furiș, fără a da explicații, prefectul de Mureș, Lucian Goga, a declarat pentru Agerpres următoarele: „Am primit în această zi demisia scrisă a domnului primar Ovidiu Mălăncrăvean, o am pe birou, cum că începând cu data de 3 februarie 2017 își dă demisia din motive personale. Urmează să se convoace Consiliul Local Sighișoara să ia act de decizie, apoi secretarul să întoc­mească un referat în care se precizează motivul legal de încetare a mandatului, după care se va emite ordinul de prefect”.

După doar 4 zile de interimat, perioadă în care procedurile legale privind organizarea alegerilor anticipate ar fi trebuit inițiate chiar din momentul înregistrării demisiei, Ovidiu Mălăncrăvean a revenit asupra deciziei sale, care are caracter unilateral și ireversibil. A dat un comunicat sec, pentru un post local de radio, prin care își motivează gestul. Tot prefectul de Mureș a declarat pentru Hotnews.ro următoarele: „Așa cum am pri­mit vineri o adresă prin care domnul primar își dădea demisia din motive personale, în cursul zilei de astăzi (7 februarie, n.n.) am primit o adresă prin care ne informează că a revenit asupra deciziei. Prima decizie a domnului primar nu a produs efecte juridice deoarece nu s-a întrunit Con­siliul local să ia act de aceasta, deci putea reveni asupra deciziei”. (citeşte articolul complet)

Citeşte şi:

A demisionat dar (şi-)a revenit (Independentul sighişorean)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes