Primarul din Sighişoara a revenit asupra demisiei dată pe fondul protestelor, pentru a nu destabiliza municipiul

Primarul social-democrat al municipiului Sighişoara, Ovidiu Mălăncrăvean, a anunţat marţi că a revenit asupra demisiei din funcţie pe care a înaintat-o la sfârşitul săptămânii trecute având la bază ‘principiile personale raportate la contextul politic’, întrucât aceasta ar fi avut un impact major asupra cetăţenilor.

‘Vineri, 3 februarie 2017, am transmis Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş o adresă prin care informam asupra deciziei de a demisiona din funcţia de primar, act unilateral ce a avut la bază principiile personale raportate la contextul politic în care, din păcate, se află ţara noastră. Văzând impactul pe care această decizie, luată de OMUL Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, îl are asupra Sighişoarei şi a concetăţenilor, a urmat o perioadă de profundă analiză a situaţiei, iar astăzi, 7 februarie 2017, am revenit asupra acestei decizii’, a anunţat Ovidiu Mălăncrăvean, într-un comunicat de presă.

Edilul a spus că decizia de revenire asupra demisiei a luat-o raportându-se atât la cei 3.573 de alegători care i-au acordat votul de încredere în vara anului 2016, cât şi la mesajele de susţinere primite în ultimele zile de la sighişoreni. „Chiar dacă actul meu este în acord cu principiile mele de viaţă, Sighişoara nu merită să fie destabilizată, iar calea pe care am pornit, cea de reconstrucţie, trebuie urmată’, a afirmat Mălăncrăvean. (citeşte articolul complet)

Redăm în cele ce urmează comunicatul de presă publicat pe pagina de facebook a postului RadioSon Sighişoara:

COMUNICAT DE PRESA
Dragi sighișoreni,

Vineri, 3 februarie 2017, am transmis Instituției Prefectului- Județul Mureș o adresă prin care informam asupra deciziei de a demisiona din funcția de primar, act unilateral ce a avut la bază principiile personale raportate la contextul politic în care, din păcate, se află țara noastră.
Văzând impactul pe care această decizie,luată de OMULOvidiu-Dumitru Mălăncrăvean îl are asupra Sighișoarei și a concetățenilor, a urmat o perioadă de profundă analiză a situației, iar astăzi, 7 februarie 2017, am revenit asupra acestei decizii.
Raportându-mă atât la cei de 3.573 de alegători care mi-au acordat votul de încredere în vara anului 2016, cât și la mesajele de susținere primite în aceste zile de la sighișoreni, chiar dacă actul meu este în acord cu principiile mele de viață, Sighișoara nu merită să fie destabilizată, iar calea pe care am pornit, cea de reconstrucție, trebuie urmată.
Am încercat să fiu un OM al corectitudinii: ca soț și tată, ca dascăl, ca primar, ca politician pare că e mai greu…
Sighișorenii mi-au dovedit încă o dată, în aceste zile, că reconstrucția Sighișorei o putem face împreună, am încredere în concetățenii mei și cred că fiecare dintre noi trebuie să fim corecți, uniți și constructivi.
Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o în vară și pe care, cu ocazia acestui test politic la care noi toți suntem supuși, mi-ați reconfirmat-o.
Sighișoara nu e un om, o instituție, Sighișoara suntem NOI TOȚI.

Cu aleasă prețuire,
Primar,
Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes