Sighişorenii se implică – “Sighişoara întinreşte”

radioson-300x115Foarte mulţi sighişoreni s-au implicat vineri, 7 octombrie, în proiectul “Ajută Sighişoara” participând la evenimentul “ Sighişoara Întinereşte”, transmite postul RadioSon Sighişoara. Cu saci de gunoi, cu mături, pensule şi bidinele, adulţi şi copii au participat la campania de înfrumuseţare în diferite zone ale oraşului, în cartierul Andrei Şaguna şi în centrul oraşului. Acţiunea de astăzi a fost iniţiată de Asociaţia pentru Educaţie Deschisă în colaborare cu Primăria municipiului Sighişoara.
Camelia Nicolau, iniţiatoare a proiectului a declarat pentru RadioSon Sighişoara că este important să reactivăm felul de a fi pe care îl aveau bunicii nostri care se implicau activ în viaţa comunităţii. “Este doar un prim pas în ceea ce înseamnă aplicarea în practică a Abecedarului de A Fi. Vrem să reactivăm acel mod de A Fi pe care odata bunicii nostri îl aveau şi de care noi am uitat, din cauza acestui ritm prea rapid al vieţii”, a arătat Camelia Nicolau. Ea a detaliat şi trăsăturile unui om care se ghidează după învăţăturile din Abecedarul A Fi :“Există în fiecare om aceste trăsături, dar ceea ce nu avem e acea linişte pentru a ne opri să căutăm în noi. În primul rând e Lecţia dăruirii, cea pe care o punem astăzi în practică. Lecţia de a dărui din tine însuţi 10 minute sau 15 minute, să se facă frumos în jur; Lecţia iubirii, adică a respectului şi multe alte lecţii, sapte sunt ele şi vor apărea în Abecedarul lui A FI.”
Şi Nicoleta Peter a propus organizarea acestui eveniment cu gândul că oamenii au nevoie doar de un impuls pentru a se mobiliza şi a face lucruri bune în comunitatea lor. “Dintotdeuna am crezut că noi, oamenii, vrem să ajutăm comunitatea, doar ne lipseşte iniţiativa. Adica multi zic “şi eu aş veni dacă s-ar face, şi eu aş da în momentul în care mi s-ar cere” şi am făcut o strigare simplă şi s-au adunat în jur de 200 de sighişoreni plus copii şi toţi aşteaptă deja următoarea acţiune. Asta ne dă foarte multă forţă”, a arătat Nicoleta Peter, iniţiator proiect.

Copii au fost entuziasmaţi de activitatea de vineri: nu doar au adunat gunoaie, ci au transmis mesajul lor altor copii pentru a pastra un oras curat. “Am venit aici să ajut Sighişoara. Adun gunoaiele aruncate pe jos şi le transmit copiilor care le-au aruncat să nu mai fie răi şi să nu mai arunce pe jos.“  – Luca. “Eu am ajutat Sighişoara să fie mai curată şi mai frumoasă şi le transmit copiilor să nu mai facă mizerie.” – Sara. „Eu astăzi am venit aici să adun toate mizeriile şi să le transmit copiilor să nu mai arunce gunoaie pe jos.” – Rebeca. Şi toboşarul Cetăţii s-a implicat activ susţinând că dacă toţi sighişorenii s-ar implica, am avea parte de un oraş foarte frumos: “Ar fi extraordinar dacă toţi sighişorenii şi-ar uni forţele, am face un oraş deosebit. Cu mult suflet am venit, cu mult suflet au venit şi ceilalţi şi eu sunt sigur ca Sighişoara va arăta foarte frumos dacă ne unim forţele” a spus Dorin Stanciu, toboşarul Cetăţii.
Tot vineri a fost împrospătat şi mesajului aflat pe digul râului Târnava Mare: “Viaţa este o condiţie esenţială pentru a exista, dar insuficientă pentru A Fi. Fă-ţi datoria şi află cine eşti”. (Galerie foto puteţi vedea pe pagina de Facebook a RadioSon Sighişoara)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes