Petiţie pentru un spital civilizat prezentată consilierilor şi trimisă la Ministerul Sănătăţii

logo-jsrÎn prima şedinţă a actualului Consiliu Local a fost prezentată Petiţia pentru un spital civilizat, petiţie pe care semnatarii au susţinut că au transmis-o şi Ministerului Sănătăţii. Semnatarii petiţiei au cerut executivului sighişorean „să activeze toate pârghiile de care dispune, să realizeze controale şi să se ia măsuri.” Primarul Sighişoarei, Ovidiu Mălăncrăvean a suţinut „Tot oraşul are starea Spitalului. Contractul de management are clauze prin care primarul poate cere verificarea activităţii în cadrul Spitalului, dar o echipa din Primărie nu va reuşi să vadă exact ceea ce se întâmplă în Spital. Dacă Ministerul Sănătăţii va trimite o echipă de control nu va trebui să apelăm la o firma de consultanţă pentru a analiza activitatea din Spital, dar daca nu, vom apela la această firmă. Am iniţiat discuţii cu o astfel de firmă, analiza va dura 3 luni, costurile vor ajunge la 10.000 lei, dar dupa, vom avea o radiografie completă la ce se întâmplă. Aceştia ne vor putea da răspunsuri şi în privinţa Maternităţii şi a resurselor umane din Spital.” Prezent la discuţii, fost consilier local, Oprean Petru a susţinut că nu consilierii vor putea da concluziile ci medicii care vor trebui să se întâlnească şi să dezbată problemele pe care le au. La medici a făcut referire şi semnatara petiţiei, Ionela Maier, aceasta susţinând că dacă problemele nu se rezolva unii dintre aceştia ar putea să plece şi că trebuie luate măsuri urgente. Şi consilierii UIPS au depus o listă prin care solicitau revocarea echipei de conducere, revocarea Consiliului de Administraţie şi controale în Spitalul Sighişoara. (citeşte articolul complet)

Pe aceeaşi temă:

Situaţia Spitalului Municipal Sighişoara rămâne incertă (Zi de zi)

Peste 1.000 de semnături pentru un spital civilizat (Independentul sighişorean)

Control la Spitalul din Sighişoara în urma imaginilor cu pereţii plini de sânge şi pernele mizerabile. Reacţia primarului (Ştirile ProTV)

Pacienta care a postat poze cu dezastrul din Spitalul Sighişoara, ironizată: “Mergeţi să citiţi o carte”. Reacţia managerului (Ştirile ProTV)

Secția de pneumologie a Spitalului din Sighișoara a fost închisă (Radio Tîrgu Mureş)

Cerem demisia/demiterea managerului Spitalului din Sighişoara (Petitieonline)

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes