Festivalul Sighişoara Medievală 2016 se poate organiza la data stabilită

radioson-300x115Comisia de soluţionare a contestaţiilor la proiectele cu finanţare nerambursabilă a considerat că cele două contestaţii depuse nu sunt fundamentate, transmite postul RadioSon Sighişoara. “Comisia de soluţionare a contestaţiilor, formată în urma şedinţei extraordinare din 12 iulie a Consiliului local, a analizat cele două contestaţii depuse şi, în urma unei munci ce a durat 12 ore, au decis că cele două contestaţii nu sunt fundamentate. Prin urmare procedura de atribuire a fondurilor nerambursabile îşi urmează cursul.”  a declarat primarul Ovidiu Mălâncrăveanu pentru RadioSon.
Sursa citată reaminteşte că în data de 7 iulie s-a anunţat sistarea procedurii de atribuire a contractelor cu finanțare nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Sighișoara, pentru anul 2016 întrucât au fost depuse două contestaţii la soluţiile date de Comisia de evaluare a proiectelor. Aceasta selectase drept câştigătoare 12 proiecte, printre acestea: cel pentru organizarea Festivalului Sighişoara Medievală, cel pentru organizarea Festivalului Proetnica, Festivalului Academia Sighişoara, Festivalului de Muzică Uşoară “Vocea Cetăţii”, dar şi proiecte pentru susţinerea sportului sighişorean, pentru promovarea în evenimente culturale a portului popular sighişorean şi pentru sprijinirea artiştilor plastici sighişoreni.
În urma depunerii celor două contestaţii, procedura de acordare a finanţărilor nerambursabile pentru toate aceste proiecte a fost blocata pănă când Comisia de soluţionare a contestaţiilor a decis că cele două contestaţii nu sunt fundamentate. Prin urmare evenimentele culturale şi sportive selectate pentru finanţare nerambursabilă îşi pot urma cursul.
Printre acestea şi cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală. Liviu Pancu, directorul Teatrului Scena din Tîrgu Mureş, a declarat pentru RadioSon că, Teatrul Scena fiind câştigătaore al selecţiei de proiecte pentru acest festival medieval face eforturi pentru ca evenimentul să se desfăşoare la data stabilită. “Suntem într-o cursă contracronometru. Este păcat că s-a ajuns într-o astfel de situaţie pentru că Festivalul Sighişoara Medievală nu merită un astfel de tratament. “ a adaugat Liviu Pancu.

În condiţiile în care turişti din ţară dar şi din străinătate şi-au făcut rezervări pentru a participa în ultimul weekend din iulie la Festivalul Sighişoara Medievală, o amânare sau o anulare a evenimentului ar fi reprezentat o problemă de lipsă seriozitate, o problemă de imagine.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes