A 24-a ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală, sub genericul ‘Furtunii’ lui Shakespeare

logo-punctulCea de-a 24-a ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală, care va avea loc la sfârşitul lunii iulie, va fi influenţată de geniul dramaturgului William Shakespeare, la împlinirea a 400 de ani de la moartea sa, şi va purta denumirea generică „Furtuna”, după opera scriitorului, a declarat marţi, pentru AGERPRES, regizorul Liviu Pancu, directorul evenimentului.

Liviu Pancu a spus că, în urma unui concurs de proiecte organizat de Primăria Sighişoara, Teatrul Scena din Târgu Mureş a ieşit învingător cu proiectul „Furtuna”, care cuprinde zeci de reprezentanţii teatrale, de magie, muzică şi lupte cavalereşti.

„Ediţia 2016 a Festivalului Sighişoara Medievală ne regăseşte într-o altă formulă de parteneriat, fiind un concurs de proiecte organizat la nivelul Primăriei Sighişoara, unde Asociaţia Culturală Teatrul Scena a depus un proiect, a fost selecţionat şi a câştigat organizarea acestei ediţii. Ca artist venit din lumea teatrului, era firesc ca şi în această ediţie teatrul să fie la el acasă şi am decis ca tema majoră să fie influenţată de Shakespeare, întrucât se împlinesc 400 de ani de la moartea lui. Tema pe care am ales-o este ‘Furtuna’ (după piesa cu acelaşi nume a lui William Shakespeare) şi cu mândrie pot spune că suntem festivalul care ne menţinem acest statut de unic festival-spectacol. Ceea ce se va întâmpla în cele 4 zile va fi în spiritul operelor lui Shakespeare. ‘Furtuna’ va aduce la Sighişoara o corabie plină de iubitori de medieval, ca pe o insulă iniţiatică pe care Prospero împărtăşeşte, încă o dată în plus, magia acestui tip de festival”, a afirmat Liviu Pancu.

Acesta a spus că prin numeroasele reprezentaţii teatrale, printre care şi spectacolul-eveniment al Sighişoarei Medievale, la ediţia a 24-a se continuă astfel punerea în scenă a unor spectacole de anvergură, cu distribuţie impresionantă, aşa cum au fost în ultimii ani Merlin, Vlad – Cavalerul dreptăţii şi Jaques de Molay. (citeşte articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes