Acţiuni umanitare ale pompierilor din Marea Britanie la Sighişoara

radioson-300x115În aceste zile 10 pompieri ai Serviciului de Pompieri din Shropshire, Marea Britanie, se afla în România, transmite postul RadioSon Sighişoara. Aceştia au adus trei autospeciale pentru stins incendii şi echipamente Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Fărăgău, Beica de Jos și Miercurea Nirajului. Delegaţia se află zilele acestea la Sighisoara unde participă la activităţi de amenajare la Caminul de bătrâni din oraş. De altfel, de câţiva ani pompierii din Marea Britanie adună fonduri pentru dotarea Căminului de bătrâni din Sighisoara.

Citeşte şi: Căminul de bătrâni primeşte ajutor de la pompieri (RadioSon Sighişoara – mai 2013)

Pompierii din Shropshire, Marea Britanie au un parteneriat de colaborare cu Fundaţia Mihai Eminescu Trust, după cum a precizat Steve Worall, preşedintele Fundaţiei britanice Operation Sabre. Pompierii au adus şi daruri vâstnicilor de la Căminul de bătrâni din Sighişoara şi au pregătit pentru ei o masă specială, tradiţional britanică, cu ceai, fursecuri şi o reţetă a prieteniei.

Fondurile necesare pentru darurile aduse în România şi pentru materialele de construcţie necesare executării lucrărilor la Căminul de batrâni au fost strânse de către pompierii britanici în urma unor petreceri şi serate pe care le-au organizat şi la care au vândut prăjituri sau racoritoare, iar timpul pe care aceştia şi-l petrec în Romania pentru acţiunile umanitare şi de voluntariat este timpul liber al pompierilor britanici.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes