Tinerii europeni aduc ecologia în Sighişoara

indexTimp de zece zile (5-14 iunie), 30 de tineri din Cipru, Croatia, Georgia, Lituania, România și Marea Britanie vor aduce un plus de ecologie și implicare în orașul Sighișoara. Ei vor desfășura activități de curățare a orașului, vor merge în licee pentru a promova reciclarea, își vor exprima creativitatea prin artă și vor sta de vorbă cu localnici despre cum putem sa fim mai responsabili din punct de vedere ecologic.

received_1194527653915472Tinerii se află în proiectul european “We have an EChO”, implementat de Aociația ASK Yourself, ce are ca principal scop încurajarea tinerilor de a produce schimbare și de a promova ecologia. Pentru a-i ajuta să aibă mai multă încredere în forțele proprii, proiectul se bazează pe metode de aducație non-formală și pe interacțiunea cu alți tineri, de aceeași vâstă. Joi, 9 iunie, ei vor avea ocazia să desfășoare acțiuni de informare în două licee din Sighișoara: Colegiul Național Mircea Eliade și Liceul Tehnologic Numărul 2. Astfel, peste 120 de elevi vor avea șansa de a interacționa cu tineri din alte culturi, de a cunoaște mai multe despre ecologie și de a lua partea la activități de educație non-formală, bazate pe implicarea activă și munca în echipă.

Vineri, 10 iunie, este ziua dedicată ecologizării pădurii din Sighișoara, acțiune implementată cu sprijinul Asociației Wild Carpathia. Sâmbătă, cei 30 de tineri se for exprima artistic, aducând împreună arta și reciclarea, în cadrul unei expoziții ce va avea loc chiar în centrul orașului. Sperăm ca atât localnicii cât și turiștii să se alăture în număr cât mai celor două acțiuni.

Asociația ASK Yourself este o organizație non-guvernamentală, înființată la începutul anului 2015 ce are ca principal scop organizarea de proiecte și activități ce vizează dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, încurajarea voluntariatului și a diversității culturale, prin educație nonformală. Mai mule detalii despre asociație puteți găsi pe site-ul askyourself.ro.

received_1194527580582146Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Erasmus+ își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor și angajabilității tinerilor. Puteți citi ai multe informații despre program pe site-ul erasmusplus.ro.

Pentru mai multe detalii despre proiect și despre activitățile asociației, ne puteți contacta la adresa contact@askyourself.ro.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes