Mihai Eminescu Trust primește Premiul I la Gala Societății Civile 2016

logo elsigFundaţia Mihai Eminescu Trust a obţinut Premiul I la Gala Societății Civile 2016, în secțiunea Protecția Mediului, pentru proiectul “Agricultură durabilă în zone defavorizate ale României: Conservarea și valorificarea soiurilor de fructe”.

Pe dealurile satului Mălâncrav, ca şi în alte locuri din Transilvania, încă se mai înalţă pomi fructiferi bătrâni care pe lângă roade, oferă adăpost pentru o mulţime de făpturi care trăiesc într-un ecosistem variat şi armonios.

Merii sunt atât de reprezentativi pentru acest sat încât i-au adus şi numele de “Almakerék”, care se traduce din limba maghiară prin “roată de mere”. (citeşte articolul complet)

Izabela Hartel, asistent manager în cadrul proiectului premiat la Gala Societăţii Civile, a declarat pentru postul RadioSon Sighişoara că la Mălâncrav a fost înfiinţată o livadă demonstrativă de unde putem cumpăra soiuri de fructe tradiţionale. Totodată livada a fost replicată şi în satul Homorod unde a fost creată o livadă şcolară unde elevii învaţă cum se întreţine o livadă şi se vor bucura de primele roade ale livezii peste câţiva ani.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes