Zi importantă pentru absolvenţii claselor a XII-a din Sighişoara

radioson-300x1152 iunie este importantă pentru absolvenţii claselor a XII-a din Sighişoara, pentru că atunci va avea loc defilarea de final de an de liceu prin centrul Sighişoarei. Atunci elevii celor patru licee sighişorene vor defila prin centrul oraşului şi vor cânta intona Gaudeamus. Defilarea de final de liceu a elevilor sighişoreni a fost apreciată şi la nivel de inspectorat şcolar, anul trecut inspectorul şcolar general susţinând că „În Sighişoara momentul
absolvirii clasei a XII-a se desfăşoară într-un mod aparte pentru întreg judeţul, prin defilarea tuturor absolvenţilor de liceu. Obiceiul este cu atât mai valoros cu cât la acesta participă reprezentanţi din întreaga comunitate sighişoreană, martori la această bucurie”.

Defilarea absolvenţilor sighişoreni este programată pentru joi 2 iunie între orele: 08:00 – 10:45 şi se va desfăşura în centrul şi în Cetatea Medievală Sighişoara. Conform programului, joi la ora 8.00 absolvenţii claselor a XII-a însoţiţi de cadrele didactice se vor aduna în faţa Turnului cu Ceas, ulterior vor defila în faţa Primăriei iar apoi coloana se va deplasa prin Piaţa Cetăţii spre Liceul Teoretic„Joseph Haltrich”, se coboară prin Piaţa Cetăţii pe sub Cetate, pe str. Consiliul Europei, la semafor se intră în centrul oraşului. De aici absolvenţii se vor deplasa spre Colegiul Naţional „Mircea Eliade”, spre Liceul Tehnologic Nr. 2 şi spre Liceul Tehnologic Nr. 1. Sute de sighişoreni sunt aşteptaţi joi să asiste la tradiţionala defilare a absolvenţilor claselor a XII-a din Sighişoara, un obicei preluat de la saşi, vechi de peste 150 de ani, din vremurile când în oraş funcţionau şcolile confesionale.

Joi, în 2 iunie părinţii şi apropiaţii vor oferi din nou flori şi vor ura succes liceenilor sighişoreni ce vor încheia cursurile clasei a XII-a.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes