Alegeri locale 2016 – listele complete pentru Consiliul local Sighişoara

independentulPe 6 mai 2016 se va da startul campaniei electorale pentru alegerea primarilor, a consilierilor locali, dar și a consilierilor județeni. Timp de o lună promovarea candidaților se va face în acord cu noile modificări ale legislației electorale, fiind permise afișe de anumite dimensiuni sau interzise vehicule inscripționate cu sloganuri de campanie, spectacole, serbări, bannere și panouri publicitare. O modificare importantă este alegerea președinților Consiliilor Județene, care nu va mai fi făcută direct, prin votul alegătorilor, ci prin votul majoritar al consilierilor județeni. Tot cu votul acestora, mai exact cu două treimi, preşedinţii vor putea fi revocați din funcție.

Campania electorală se va încheia în 4 iunie, votanții fiind așteptați la urne, a doua zi, în intervalul orar 09.00 – 21.00.

În Sighișoara s-au anunțat 9 candidați pentru funcția de primar și tot atâtea liste cu propuneri de consilieri locali care să reprezinte interesele comunității în următorii patru ani. Pentru o mai bună cunoaștere a ofertei electorale publicăm integral aceste liste, cu mențiunea că persoanele al căror nume este îngroșat au avut, parțial sau integral, unul sau mai multe mandate. (citeşte articolul complet)

În cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Sighişoara s-au înscris nouă candidaţi: Toth Tivadar (UDMR), Enescu Dan (ALDE), Sârbu Ioan Iulian (UIPS), Poşta Nicolae (PRU), Gavrilă Ionel (PNL), Mălâncrăvean Ovidiu (PSD) , Iosif Marin (PND), Radu Adrian Mihail (PMP), Mosora Alex (UNPR).

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes