Sighişoara, încă o oportunitate ratată

independentulÎn perioada 19-20 aprilie 2016 a avut loc, la Bruxelles, Forumul Cultural European, un eveniment organizat din 2 în 2 ani. Eurodeputatul independent Mircea Diaconu a asigurat participarea  a 13 operatori culturali din România, inițiatori și organizatori de proiecte culturale sau reprezentanți ai unor muzee și instituții de teatru.

Sighişoara, oraş cu patrimoniu UNESCO, a fost şi ea invitată la eveniment, încă de anul trecut, însă viceprimarul Ionel Gavrilă n-a găsit de cuviinţă să răspundă cu tact acestui gest de diplomaţie, prin trimiterea unui reprezentat competent, astfel că oraşul nostru a absentat. Regretul din partea comunității ar putea fi cu atât mai mare cu cât forumul a avut ca obiective cooperarea în domeniul culturii şi încurajarea dezbaterilor pe tema politicilor culturale ale Uniunii Europene.

“Am detectat o anume lipsă de coeziune și informare între ceea ce se întâmplă la Bruxelles și ceea ce ajunge în țară. Dar asta e și vina, neputința și delăsarea celor de acasă, atât a celor care administrează, cât și a celor care au diverse nevoi de sprijin. Trebuie să vă zbateți în continuare, să cereți ajutor și vă puteți baza, în acest sens, pe mine. Unul dintre motivele principale pentru care mă aflu aici, la Parlamentul European, este tocmai acela de a facilita accesul sectorului cultural românesc la toate posibilitățile de dezvoltare și finanțare oferite prin politicile culturale europene.”, le-a declarat eurodeputatul celor prezenţi la forum. (citeşte articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes