Intervenţie reală în timpul unui exerciţiu de alarmare

radioson-300x115Prezenţa echipelor de prim-ajutor la un exerciţiu de alarmare în Cetatea Sighişoara  a salvat viaţa unui sighişorean în vârstă de 69 de ani, transmite postul RadioSon Sighişoara. Bărbatul a urcat în Cetate cu treburi şi i s-a făcut rău în Piaţa Cetăţii. Din fericire aici era amplasat un punct mobil de asistenţă medicală pentru exercitiul de alarmare ce era în desfăşurare la Liceul Teoretic “Joseph Haltrich”organizat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, care simula producerea unui incendiu la liceu. Un jandarm l-a dus pe barbat la punctul mobil de asistenţă medicală iar personalul medical prezent la faţă locului l-a salvat efectiv de la moarte. Bărbatul intrase în stop cardiac iar câteva minute fără asistenţă medicală i-ar fi putut fi fatale. Acesta a fost apoi transportat de urgenţă cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Tîrgu Mureş.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a desfăşurat miercuri, 23 martie, un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un incendiu la cladirea Liceului Teoretic “Joseph Haltrich”. A fost simulată producerea unui incendiu într-o sală de clasă de la etajul II al clădirii. Incendiul s-a propagat cu repeziciune la clasele, laboratoarele și acoperișul liceului. Elevii din liceu au fost evacuaţi precum într-o situaţie reală. Scenariul a prevăzut 20 de victime la Liceul “Joseph Haltrich” dar şi aplicarea planului roşu de intervenţie. Efective de pompieri şi personal medical din întreg judeţul au fost solicitaţi la Sighişoara, pentru că într-o situaţie reală ar fi nevoie de ajutorul lor. Cu o autoşenilată au fost transportate victimele în cadrul exerciţiului la punctul mobil de asistenţă din Piaţa Cetăţii, unde au fost ridicate corturile medicale.
A fost un exerciţiu complex, într-o zonă izolată din Sighişoara, dar cu o valoare patrimonială deosebită, la Liceul Teoretic “Joseph Haltrich”.
Fotografii de la exerciţiu puteţi urmări pe pagina de Facebook a Sighişoara Freelance Reporter.

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Intervenţie reală în timpul unui exerciţiu de alarmare”

  1. din Vecini says:

    Bravo Vasile Ciudin. Un jandarm curajos, atent cu spirit de observatie care si-a indeplinit datoria, fiind in slujba cetateanului!

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes