Povestea raiului ecologic de la Ţopa. Cum a apărut ferma de lângă Sighişoara unde vin să înveţe studenţi din toată lumea

adevarul-ro-300x300O familie din satul Ţopa, de lângă Sighişoara, uimeşte prin ceea ce vreme de 11 ani a realizat: o fermă ecologică care vinde de la trandafiri ce au ajuns în parfumuri în Germania până la telemea cu verdeţuri, plante uscate pentru ceaiuri, legume, gemuri, murături, zacuscă şi siropuri, degustate în toată România.

Pe lângă munca de zi cu zi a Tincuţei şi a lui Dan Cismaş, o mână de ajutor primesc şi din partea celor patru copii, dar şi de la voluntarii din toată lumea: din Mexic, SUA, până în Canada, Suedia şi Franţa. Vara, ferma lor se transformă, de 6 ani, într-o adevărată şcoală pentru liceeni şi studenţi români şi străini ce vor să înveţe ce este agricultura ecologică, adică cea de pe vremea bunicilor noştri. La Ţopa, lângă Sighişoara, familia de români practică agricultura ecologică, de mai bine de zece ani. Au început cu trandafiri, dar azi au tot ce le trebuie. Pe cele 45 de hectare ale fermei este cultivat grâu – fără pic de buruiană şi fără chimicale, iar nemţii i-au învăţat cum trebuie rotite culturile pentru ca pământul să-şi ia în mod natural ce-i trebuie. Zeci de studenţi străini din toate colţurile lumii vin în satul mureşean să înveţe agricultura ecologică şi să facă voluntariat. (citeşte articolul complet)
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes