Drept la replică din partea secretarului Municipiului Sighişoara

logo zi-de-ziSecretarul Primăriei municipiului Sighişoara, Anca Bizo, a remis un drept la replică la articolul “Madam Bizo, secretar la fără frecvenţă” – “Aberaţia de la Sighişoara: Acreditare pentru calitatea de cetăţean?!?”, publicat în ediţia de luni, 1 februarie, a cotidianului Zi de Zi.

Redăm, în rândurile de mai jos, conţinutul integral al dreptului la replica:

“Subsemnata Bizo Anca, în calitate de secretar al municipiului Sighişoara, prin prezenta, mă adresez stimatei redacţii a cotidianului Zi de Zi, cu următorul drept la replică:

Referitor la articolul apărut în cotidianul Zi de Zi, nr. 2780, din data de 01.02.2016, cu titlul pe prima pagină a acestuia: “Madam Bizo, secretar la fără frecvenţă”, iar în pagina doi şi în formatul on line cu titlul “Aberaţia de la Sighişoara: Acreditare pentru calitatea de cetăţean?!?” aş dori să subliniez faptul că, la şedinţa de consiliu local din data de 28.01.2016, când am intrat în sala de consiliu, una dintre jurnalistele prezente m-a întrebat: “EU unde stau?” Eu am întrebat-o dacă are acreditare şi doamna/domnişoara jurnalist mi-a răspuns că nu are. Atunci, eu i-am comunicat să ia loc unde găseşte. De la această discuţie a apărut articolul dumneavoastră de unde rezultă “o încălcare flagrantă a libertăţii de expresie” potrivit căreia “dacă n-ai acreditare, n-ai voie să iei loc în sală…..” şi se pune retoric întrebarea dacă eu cunosc prevederile art. 42 alin. 1 din Legea nr. 215/2001, legea administraţiei publice locale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Ca să înţelegeţi de la ce lucru minor a apărut acest articol de ziar, doresc să subliniez faptul că acreditările pentru participarea la şedinţele consiliului local se aprobă de către primar (în cazul unităţii administrativ – teritoriale municipiul Sighişoara, de către viceprimar). Primăria Sighişoara, ca instituţie, are o sală de consiliu cu 50 de locuri şi ca atare, pentru a nu împiedica accesul presei, în dreptul scaunelor repartizate jurnaliştilor acreditaţi, scrie “PRESA”. Spre exemplu, anul trecut au fost trei solicitări de acreditare de la presă, astfel, jurnaliştii, când luau parte la şedinţele consiliului local, ştiau unde stau şi fiecare îşi respecta locul, iar în funcţie de locurile disponibile, rămase libere, precum şi în funcţie de capacitatea sălii, puteau participa şi mai mulţi cetăţeni decât locurile alocate acestora şi asta, în măsura în care permitea capacitatea şi structura sălii. (citeşte articolul complet)

Referinţe:

Aberaţia de la Sighişoara: acreditare pentru calitatea de cetăţean?!? (Zi de zi)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes