Spitalul din Sighișoara, excedent bugetar în doi ani consecutiv. Ce investiții s-au făcut în 2015

logo zi-de-ziSpitalul Municipal din Sighișoara a înregistrat în anii 2014 și 2015 excedent bugetar. Astfel, s-au putut achiziționa o serie de echipamente medicale necesare în secțiile și compartimentele unității sanitare. Dacă anul trecut spitalul a primit de la bugetul local suma de 486.000 lei, în acest an bugetul alocat aproape s-a dublat, ajungând la 845.000 lei. Este o veste bună, având în vedere că spitalul funcționează în sistem pavilionar, iar clădirile sunt foarte vechi și necesită reparații aproape tot timpul. În plus, în 2016, spitalul are un excedent bugetar de 1.125.000 lei. Managerul Spitalului Municipal din Sighișoara, dr. Aurelia Mașca, ne-a acordat un interviu, în care ne mărturisește cum a fost anul 2015 și care sunt obiectivele pentru acest an.

Reporter: În ultimii doi ani, ați reușit, din punct de vedere al bugetului, să fiți pe plus. Ce echipamente medicale ați achiziționat anul trecut?
Dr. Aurelia Mașca, managerul Spitalului Municipal din Sighișoara: Anul 2015 a fost un an bun pentru spitalul nostru. Practic, de doi ani, deci din 2014, spitalul este pe plus, adică realizează excedent bugetar. Din acest excedent, noi ne-am constiuit fondul de dezvoltare pe care l-am folosit pentru achiziționarea de aparatură medicală pentru secțiile și compartimentele spitalului. Astfel, în anul 2015 am achiziționat aparatură din venituri proprii în valoare de 226.000 lei și am cumpărat următoarele echipamente: pentru Unitatea de Transfuzii Sânge am cumpărat un aparat de congelat plasmă, un sistem omologat de transport sânge și chiar ieri ( n. r. – 27 ianuarie), la vizita Direcției de Sănătate Publică, respectiv a Compartimentului de Inspecție, am fost lăudați pentru că avem una dintre cele mai bine puse la punct unități de transfuzie de sânge din județul Mureș. Tot din venituri proprii am mai achiziționat patru monitoare de funcții vitale, pe care le-am distribuit pe secțiile spitalului, am reușit să cumpărăm un aparat automat de hematologie, un cititor de urină, reușind astfel să dotăm Laboratorul cu aparatură nouă. La Ginecologie, am cumpărat un cardiotocograf, iar pentru Cardiologie un EKG cu 12 canale. Ne-am cumpărat o mașină de spălat mopuri și o mașină profesională de gătit. Toate secțiile și compartimentele spitalului au fost dotate cu calculatoare, știind foarte bine că este nevoie de acest lucru datorită intrării în folosință a cardurilor de sănătate. Bugetul local, respectiv domnul viceprimar Ionel Gavrilă și cu concursul dânsului, ne-au alocat o sumă de 486.000 lei. Din această sumă, pentru aparatură au fost alocați 250.000 lei, restul fiind folosit pentru reparații curente. Din cei 250.000 lei, am reușit să cumpărăm un aparat automat de biochimie și un cititor de ioni, deci putem spune că și Laboratorul are aparatură corespunzătoare și nouă. De asemenea, am achiziționat un radio-cauter pentru secția Ginecologie și un aparat de ligatură vasculară pentru secția Chirurgie. Colegii noștri sunt foarte mulțumiți de achizițiile respective. Din economia rămasă am mai cumpărat două mașini de spălat performante pentru spălătoria spitalului. (citeşte articolul complet)

Citeşte şi:

Situaţia gravă a Maternităţii din Sighişoara în dezbatere (RadioSon Sighişoara via SighişoaraOnline.com)

Se cer soluţii urgente pentru Maternitatea Sighişoara (Jurnalul Sighişoara Reporter)

Referitor la aceste subiecte, la solicitarea CEDES, Primăria municipiului Sighişoara va organiza în data de 8 februarie, ora 10 o dezbatere publică pe tema Proiectului de hotărâre privind însușirea și aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiții: ”Schimbare de destinație a imobilului Spitalului Municipal Sighișoara, str. Morii nr. 26”, proiect ce urmează a fi supus aprobării Consiliului Local.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes