Aberaţia de la Sighişoara: acreditare pentru calitatea de cetăţean?!?

logo zi-de-ziÎn aceeaşi zi de joi, 28 ianuarie, în care reprezentanţii Centrului pentru Jurnalism Independent se întâlneau la Târgu-Mureş cu reprezentanţii mass media din judeţul Mureş pentru a discuta despre libertatea de expresie şi pentru a lansa ediţia revizuită a Colecţiei de articole de lege referitoare la libertatea de exprimare, la nici 60 de kilometri distanţă era cât pe ce să consemnăm o încălcare flagrantă a libertăţii de expresie.

Ca într-un desant nevăzut, jurnaliştii Zi de Zi s-au deplasat în acea zi la patru şedinţe importante desfăşurate aproape simultan, în care se adoptau bugetele pe anul 2016: subsemnatul la Consiliul Judeţean Mureş, Ligia Voro la Consiliul Local Târgu-Mureş, Amalia Vasilescu la Consiliul Local Târnăveni şi Teodora Mîndru la Consiliul Local Sighişoara.

Nimeni din conducerea Consiliului Judeţean nu mi-a solicitat, la intrarea în sala de şedinţă, să prezint vreo acreditare specială, la fel cum nici colegelor mele Ligia Voro şi Amalia Vasilescu nu li s-a cerut un astfel de document ca să poată participa la şedinţele consiliilor locale din Târgu-Mureş şi Târnăveni. Surpriza neplăcută a venit însă dinspre Sighişoara, unde colega noastră a fost la un pas să fie evacuată din sala de şedinţă pe motiv că n-ar avea niciun fel de acreditare la respectiva şedinţă.

Cică, dacă n-ai acreditare, n-ai voie să iei loc în sală…

Rar mi-a fost să aud o aberaţie mai mare.

O altă surpriză, tot nasoală: cererea de acreditare la şedinţele Consiliului Local Sighişoara n-a fost solicitată reporterului Zi de Zi de către portarul instituţiei (ar fi fost oarecum scuzabil dacă era aşa, deoarece puţini portari au studii juridico-administrative), ci de secretarul Municipiului Sighişoara. Anca Bizo. Tocmai persoana care are trecut expres în fişa postului cunoaşterea şi aplicarea legii… (citeşte articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes