Milioane de lei risipite pe studii de fezabilitate

independentulSighișoara ultimilor 15 ani se confruntă cu o penurie de proiecte comunitare și nu pentru că n-ar exista oportunități de dezvoltare, ci pentru că autoritățile locale de până acum s-au dovedit a fi mai aproape de interesul politic sau de gașcă decât de interesul sighișorenilor. În lipsa unui consens și a unor viziuni clare, orașul a alunecat pe panta declinului, strâns în cingătoarea ineficienței, a amatorismului și a nepotismelor.

După 26 de ani de la ruptura de comunism supranumita ”Perlă a Transilvaniei” pare să-și fi pierdut identitatea, ca urmare a unor politici publice inexistente și a unor acțiuni pur ariviste, venite din partea acelorași ”politicieni” selectați în repetate rânduri pentru a genera comunității plus valoare. În schimb, sighișorenii, deveniți complicii acestui regres, s-au ales cu amăgiri și cu promisiuni pe termen scurt neonorate. Proiectele de anvergură mult așteptate nu s-au materializat, astfel că și acum se discută de necesitatea existenței unui spital civilizat, a unui centru pentru seniori, a unei gări curate, a unei baze sportive funcționale, a unei șosele de centură sau a consolidării fortificației medievale.

Nefiind vorba de proiecte utopice, acestea s-ar fi putut implementa în trei pași: voință, expertiză și surse de finanțare. Dar, pentru că nu s-a putut sau pentru că, pur și simplu, nu s-a vrut, singura modalitate de a mima inițiativa o constituie elaborarea studiilor de fezabilitate, plătite bineînțeles din bani publici. Unele au rămas la nivel de studii, ba chiar au fost comandate sau actualizate în repetate rânduri.

Cum stă Sighișoara la acest capitol? Am cerut o listă cu toate studiile făcute între anii 2000 și 2015, însă în răspunsul primit de la Primăria Sighișoara numărătoarea începe selectiv, din anul 2005, semn că autoritățile locale nu doresc transparentizarea acestor cheltuieli. (citeşte articolul complet)

Vezi:

Informare privind Studii de fezabilitate și Proiecte tehnice din perioada 2007-2015 (prezentat în şedinţa Consiliului local din 17 decembrie 2015)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes