Finanţare pentru modernizarea transportului feroviar între Sighişoara şi Braşov

radioson-300x115Compania Naţională de Căi Ferate a semnat patru contracte de finanţare cu Comisia Europeană, în valoare totală de aproape 690 milioane de euro, pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare din România, transmite postul RadioSon Sighişoara citând o ştire difuzată de Agerpres.

Cel mai important proiect aprobat şi finanţat de Comisia Europeană în proporţie de 85% este proiectul de modernizare a legăturii feroviare între Braşov şi Sighişoara, secţiunea Braşov-Apaţa şi Caţa-Sighişoara, care are o valoare de 677.739.059 milioane euro. Obiectivul principal al proiectului este promovarea mobilităţii sustenabile de-a lungul Coridorului Rin – Dunăre, prin creşterea vitezei de circulaţie a trenurilor, reducerea timpului de călătorie pentru trenurile de călători şi de marfă, creşterea siguranţei circulaţiei prin introducerea sistemelor moderne de management al traficului şi semnalizare, şi, nu în ultimul rând, protejarea mediului în conformitate cu noile standarde de interoperabilitate şi regulamente ale Uniunii Europene.
Alte două contracte incheiate vizează reabilitarea liniilor Craiova – Calafat şi Craiova – Drobeta-Turnu Severin, iar cel de-al patrulea contract se referă la îmbunătăţirea capacităţii CFR de a gestiona fondurile europene prin creşterea transparenţei şi a eficienţei.

Citeşte şi:

CFR semnează cu Comisia Europeană contracte de finanțare de aproape 700 de milioane de euro (Agerpres)

CFR signs financing contracts of 700 million euros with EC (Actmedia.eu)

Pe aceeaşi temă:

Proiecte de 1.8 miliarde de euro în domeniul feroviar au întarzieri cumulate de aproape 4 ani (Sighisoaraonline.com – 2015)

Calea ferată, modernizată cu viteza melcului (Digi24 – 2015)

CFR, contract de 140 milioane euro pentru lucrări pe sectorul Sighişoara – Simeria (Digi24 – 2014)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes