Cât ne-au costat lucrările executate de Ecoserv în prima parte a anului 2015

independentulÎn ultima ședință a Consiliului Local pe anul trecut, SC Ecoserv Sig SRL a adus la cunoștința aleșilor un raport trunchiat privind veniturile realizate în primul semestru. Societatea aflată în subordinea consilierilor și finanțată din bugetul local a încasat de la Primăria Sighișoara, doar din Secția zone verzi și Secția Construcții, suma de 1.216.745,26 lei (TVA inclus), conform contractului de delegare a gestiunii prin atribuire directă a unor activități și servicii comunitare de utilități publice.

SC Ecoserv Sig SRL mai are în gestiune Stația de sortare, Piața agroalimentară și Parcările publice și de reședință, însă încasările acestor servicii nu au fost făcute publice. Totuși, conform raportului de activitate pe primele 6 luni, societatea a înregistrat venituri totale de 1.603.036 lei și cheltuieli totale de 1.660.419 lei, din care a rezultat o pierdere de 57.383 lei. (detalii aici)

Raportul prezintă 100 de facturi, dintre care s-ar putea aminti unele emise pentru lucrări de amenajare și întreținere spații verzi” (149.413,58 lei), pregătire, depozitare, distribuire ajutoare (?), (18.947,23 lei), întreținere drumuri cu macadam (45.166,54 lei), întreținere, montare, înlocuire indicatoare rutiere (5.330,57 lei), “reparat trotuar str. 1 Decembrie nr. 1918” (8.252,22 lei), “reparat pavaj din piatră cubică, șanț ape pluviale acces Cetate” (8.970,21 lei) sau “spălat balustrade, garduri de protecție (4.430,47 lei, fiind vorba de curățarea afacerii “Grilajul”, n.r.).

Sumele încasate se reflectă în salariile celor peste 100 de angajați ai SC Ecoserv Sig SRL, un satelit bugetivor al instituției Primăriei chezășuit de majoritatea consilierilor locali, printre care se numără și actualul viceprimar Ionel Gavrilă. Unii dintre acești consilieri au relații contractuale cu societatea pe care o chezășuiesc, lucru demonstrat și de Agenția Națională de Integritate în cazul consilierului local Adrian Ghercă. (detalii aici) (citeşte articolul complet)

Vezi:

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes