BASME ŞI POVESTIRI PENTRU COPII ŞI OAMENI MARI – Comunicat de presă

Afis Recital Cameral 27 dec SighisoaraDupă concertele din luna noiembrie de la Cluj-Napoca şi Sighişoara, Asociaţia Cultura Viva din Berna şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca pregătesc un nou concert în luna decembrie pentru a susţine cea de-a XXIII-a ediţie a Academiei Sighişoara. Evenimentul intitulat Basme şi povestiri pentru copii şi oameni mari va avea loc duminică, 27 decembrie 2015, ora 17, în Sala festivă a Primăriei Municipiului Sighişoara. Concertul va fi susţinut de violoncelista de naţionalitate spaniolă Inés Suárez López şi pianista sighişoreancă Anamaria Stamp.

Concertul este dedicat atât copiilor cât şi adulţilor, având un program clasic, cu lucrări inspirate din povestiri nemuritoare. Desfăşurat într-o ambianţă a basmelor franţuzeşti, cu lucrări de Claude Debussy şi Maurice Ravel, programul concertului cuprinde şi armoniile mai puțin cunoscute ale lui Leoš Janáček şi a poveştilor dintr-o realitate de vis, pe muzica lui Erkki-Sven Tüür şi Arvo Pärt.

Inés Suárez López a început studiul violoncelului la vârsta de 9 ani cu Álvaro Huertas şi la facultate le-a continuat cu Jose Enrique Bouché, absolvind în 2013. A urmat cursurile de masterat la Royal Conservatory din Antwerp – Olanda, unde a studiat cu Olsi Leka. De-a lungul anilor a fost membră a orchestrelor „Joven Orquetra Sinfónica de Soria”, „Joven Orquetra Sinfónica de Castilla y León”, orchestra Operei Flamande, iar din 2015 este membră a orchestrei „The World Orchestra”. Cu aceste ansambluri a concertat în ţări precum Belgia, Portugalia, Elveţia, Olanda, Germania şi Franţa. În domeniul muzicii de cameră Inés Suárez López a cântat în diferite formaţii, atât mixte cât și de violoncele, printre care duo alături de Anamaria Stamp, ansamblul de violoncele Occello, ansamblul Bolling şi Feuerstring.

Pianista Anamaria Stamp este absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi a studiilor de masterat ale „Artez Conservatory” din Arnhem, Olanda. În Olanda a participat la numeroase proiecte muzicale şi a susţinut concerte cu lucrări precum Les Noces de Stavinsky, sau De Staat de Louis Andriessen. În anul 2010 a câştigat Premiul II şi Premiul Special la Concursul Internaţional de Muzică de Cameră de la Cluj-Napoca. Începând cu 2011, tânăra pianistă a început să predea lecţii la Arnhem International School şi la Piano-School Apeldoorn, iar în anul 2013 a fost invitată să susţină cursuri de măiestrie la Tullamore, Irlanda alături de renumiţi muzicieni: Adele O’Dwyer (violoncel), Dermont Dunne (acordeon) şi Aoise O’Dwyer (violă). Multiplele valenţe ale personalităţii sale artistice sunt reliefate şi în afara repertoriului pianistic, abordând lucrări de jazz cu formaţia sa „Ana Stamp jazz quintet”.

Începând cu ediţia 2014, Academia Sighişoara este co-finanţată, printr-un grant din partea Elveției prin intermediul contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă; primele 20 de ediţii anterioare ale Academiei Sighişoara, susținute prin inițiativa și strădania admirabilă a Asociației Cultura Viva Sighișoara din Berna, au beneficiat în special de suportul şi generozitatea oamenilor de afaceri elveţieni din România.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes