Archita din județul Mureș beneficiază de proiectul „Oportunități Economice pentru Satele Multietnice”

logo-punctulFundaţia ‘Mihai Eminescu Trust’ a lansat miercuri, la Sighişoara, proiectul Oportunităţi Economice pentru Satele Multietnice (ECOM Villages), co-finanţat printr-un grant elveţian, care urmăreşte dezvoltarea comunităţilor din trei sate, Archita (judeţul Mureş), Mălâncrav (judeţul Sibiu) şi Viscri (judeţul Braşov).

Proiectul, care se derulează pe parcursul a 20 de luni, până în luna mai 2017, urmăreşte încurajarea şi responsabilizarea comunităţilor, mai ales a grupurilor vulnerabile din satele Archita, Mălâncrav şi Viscri pentru a participa la dezvoltarea economiei locale. Printre activităţile care se vor derula în acest proiect se regăsesc crearea unor designuri atractive pentru produse confecţionate manual, stabilirea a două structuri de economie socială, asigurarea accesului la noi pieţe şi crearea unui program de dezvoltare comunitară.

În urma implementării proiectului se doreşte revigorarea economică a comunităţilor amintite, unde se doreşte înfiinţarea a cel puţin două structuri economice, structuri individuale sau colective şi creşterea comercializării obiectelor de manufactură, cu cel puţin 500 de articole. (citeşte articolul complet)

Citeşte şi:

Relații bilaterale între Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și România (AGERPRES)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes