Sărbătoarea recoltei la Mălâncrav

logo elsigVenirea toamnei înseamnă în spațiul rural românesc momentul încheierii muncilor câmpului, adunarea recoltelor și întoarcerea turmelor de oi de la munte. În satele în care comunitățile săsești sunt mai numeroase, Erntedankfest este o tradiție păstrată până-n prezent. La români ea este legată de ziua Sfântului Dumitru, care se celebrează la sfârșitul lunii octombrie.

Cu prilejul acestei sărbători sătenii aduc divinității mulțumiri pentru roadele pământului, pentru vremea favorabilă și pentru sănătatea oamenilor și a animalelor, precum și rugi pentru anul următor. Tot acum se organizează și târguri de produse tradiționale și ospețe câmpenești.

Anul acesta, în satul Mălâncrav, Sărbătoarea Recoltei va fi celebrată pe data de 25 octombrie, cu un târg tradițional de produse proaspete, muzică populară, dansuri populare și multă voie bună.

Momentul coincide cu finalizarea atelierelor demonstrative organizate de Fundația Mihai Eminescu Trust în cadrul proiectului “Traseu cultural Mălâncrav – patrimoniu multietnic viu”, desfășurat de la începutul acestui an. (citeşte articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes