Cea mai lungă pistă de biciclete din România a fost distrusă

logo-digi24La Viscri, satul prinţului Charles, pista de biciclete a fost distrusă de compania care exploatează lemnul. Copacii au fost tăiaţi chiar pe traseul care leagă Braşovul de Mureş. Era cea mai lungă pistă de biciclete din România, inaugurată în vară şi amenajată cu bani eveţieni.

Săptămâna trecută, firma care se ocupă cu exploatarea forestieră a curăţat pădurea de pini de copacii uscaţi şi bolnavi. Utilajele care au trecut pe acolo au distrus pista de biciclete inaugurată în vară.

“Nimeni nu se opune să exploateze pădurea. E clar că trebuie scos lemnul ăsta de aici. Problema e cum îl scot. Ar trebui să poată scoate cu tractorul cum vor ei să facă şi să facă drumuri prin toată pădurea să nu mai rămână nimic, sau pot să-l scoată, cum se face peste tot, cu cai”, a spus Mihai Grigore, localnic.

Pista de biciclete este cel mai lung traseu de acest gen din România. A costat în jur de 200.000 de euro, fonduri elveţiene. Acum, pe aproape jumătate de kilometru nu se mai poate pedala deloc. Cei de la firma care exploatează lemnul spun că habar n-aveau că pe acolo trecea o pistă pentru biciclete. Aceasta nu există în acte. Cei care au construit-o susţin că au solicitat toate aprobările, dar nu au primit încă toate semnăturile. (citeşte articolul complet)

Referinţe:

Finanţare obţinută de Fundaţia ADEPT pentru încă 15 kilometri de traseu pentru biciclete (Sighişoara Freelance Reporter – martie 2013)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes