Schimbarea începe cu tine! Cum vor realiza acest lucru 28 de copii, la ProEtnica XIII

logo zi-de-zi28 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani, din localitățile Seleuș, Daneș, Boiu și Albești, ce provin din familii defavorizate, vor juca piese de teatru forum, în fiecare seară, de joi până duminică, de la ora 19.00, la Centrul de Informare Turistică, cu scopul de a crește nivelul de conștientizare a problemelor cu care se confruntă comunitățile, de la hărțuirea sexuală, violența împotriva femeilor, rasismul și traficul de persoane. Demersul are loc în cadrul Festivalului ProEtnica XIII și reprezintă o altă noutate a ediției din acest an.

Actorul și regizorul Nelu Roman i-a pregătit pe acești copii și a declarat joi, 20 august, că anul acesta, spre deosebire de alți ani, s-au pus în dezbatere patru teme importante, probleme cu care se confruntă aproape toată lumea.

„Ca o noutate în ProEtnica, anul acesta a fost introdus și teatru forum. Acum câțiva ani s-a mai întâmplat ceva asemănător, doar că atunci dezbăteam o singură temă. Noutatea se referă la faptul că acum sunt în dezbatere patru teme. Aceste patru teme au fost abordate din punct de vedere al teatrului forum cu tineri mai mult sau mai puțin dezavantajați social, din patru comune limitrofe ale Sighișoarei: Seleuș, Albești, Daneș și Boiu. Acești tineri au vârste cuprinse între 8 și 16 ani, deci sunt copii și adolescenți. Așa cum teatru forum își propune încă de la începuturi, ei vor aborda subiectele: hărțuirea sexuală, violența împotriva femeilor, rasismul și traficul de persoane. Acestea sunt probleme cu care nu se confruntă doar comunitatea respectivă, ci sunt probleme cu care ne confruntăm cu toții”, a declarat actorul și regizorul de teatru Nelu Roman, expert teatru forum. (citește articolul complet)

Pentru program click aici

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes