Sighişoreanul care a antrenat la Campionatul Mondial de handbal

logo zi-de-ziCotidianul Zi de Zi vă prezintă un interviu realizat cu antrenorul principal al reprezentativei de handbal Under 21 a României, Ovidiu Mihăilă, tehnician originar din Sighişoara şi considerat unul dintre cei mai valoroşi sportivi formaţi la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă „Marian Cozma” din municipiul de pe Târnava Mare. După ce recent, în urmă cu aproximativ o lună, a condus echipa naţională a României către obţinerea locului 8 la turneul final al Campionatului Mondial din Brazilia, Ovidiu Mihăilă a ajuns, în urmă cu doar câteva zile, la un acord pentru a prelua conducerea tehnică a formaţiei Steaua Bucureşti.

Reporter: Aţi semnat recent cu Steaua Bucureşti. Care e situaţia dumneavoastră în ceea ce priveşte echipa naţională de tineret?

Ovidiu Mihăilă: Până la finalizarea turneului de Campionat Mondial care a fost în Brazilia, am fost antrenorul principal al echipei naţionale de tineret. Aceşti băieţi au terminat ciclul de tineret urmând să treacă la seniori, iar din toamnă mi s-a propus să preiau următoarea generaţie de sportivi născuţi în anii 1996-1997, care va reprezenta următoarea echipă naţională de tineret. Cam aşa stau lucrurile în mare, în principiu am fost de acord, urmează să discutăm anumite probleme cu conducerea Federaţiei Române de Handbal şi vom vedea în octombrie, când este programată prima acţiune a acestui lot. Vom vedea atunci ce trebuie făcut, ce trebuie să urmărim pentru perioada următoare pentru a reuşi o nouă calificare, la Campionatul European din 2016.

Rep.: Ce a însemnat „etapa Sighişoara” pentru formarea dumneavoastră ca sportiv? (citește articolul complet)

Referințe:

STUDIU DE CAZ | Fenomenul “Sighişoara” în handbalul românesc! Prima lovitură a unei naţionale şi impactul asupra primei ligi. Cum ar arăta echipa României cu jucători şcoliţi la CNE (ProSport)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes