Debutează Festivalul ProEtnica XIII

logo zi-de-ziCetatea Sighişoarei devine începând de joi, 20 august, timp de patru zile, o nestemată, un caleidoscop de frumos şi culoare prin insăşi prezenţa celor peste 800 de reprezentanţi ai minorităţilor naţionale din România la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Intercultural ProEtnica 2015, eveniment organizat de către Asociaţia (ibz) – Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret, împreună cu municipiul Sighişoara.

Spectacole de muzică, dans, poezie și teatru, activităţi interactive cu publicul, workshop-uri de teatru forum, expoziții de artă contemporană, lansări de cărți și publicații, standuri de mesteșugari, dezbateri și mese rotunde, se regăsesc în programul ediţiei 2015 a Festivalului ProEtnica. „De când am venit în România, de 15 ani, organizez Festivalul intercultural ProEtnica. Prima ediție a fost în anul 2001 și în acest an am ajuns la cea de-a XIII-a ediție. Doi ani am făcut o mică pauză. Consider că festivalul contribuie la păstrarea păcii interetnice în societate, oferind minorităților naționale o voce publică, dreptul de exprimare în toate domeniile vieții, promovează dialogul intercultural și astfel este în concordanță cu Convenția cadru pentru protecția minorităților a Consiliului Europei. Nu este o metodă seacă de comunicare, ci este o metodă artistică prin care dorim să promovăm obiectivele menționate plină de culori”, a declarat Volker Reiter, directorul festivalului. (citește articolul complet)

Pentru program click aici

Pe aceeași temă:

Festivalul intercultural ProEtnica, la ediția XIII. Ce noutăți aduce evenimentul în acest an (Zi de zi)

Festivalul Proetnica – instrument de educaţie culturală şi de păstrare a păcii în societate (Jurnalul Sighișoara Reporter)

Start la Festivalul Proetnica 2015 (Punctul)

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes