Tinerii reînvie meșteșugul olăritului la Saschiz

afis ceramica

logo zi-de-ziFundația ADEPT Transilvania și Primăria Saschiz invită mureșenii vineri, 7 august 2015, la Saschiz, pentru inaugurarea Atelierului de Ceramică, eveniment desfășurat în cadrul Săptămânii Haferland, de la ora 10.00, după cum ne informează Ben Mehedin, responsabil cu dezvoltarea turismului regional în cadrul Fundației.

Amenajarea atelierului a fost posibilă prin implicarea Fundației

ADEPT Transilvania sprijinită de către Fundația Camelia Botnar din Anglia, și a Primăriei Comunei Saschiz. Fundația Camelia Botnar oferă tinerilor care provin din familii dezavantajate, posibilitatea să învețe o meserie într-unul din atelierele fundației (tâmplărie, fierărie, ceramică și olărit). În atelierul de ceramică de la Cowfold – Anglia au dobândit deprinderile tinerii din zona Târnava Mare.

Sgraffito, tehnică veche și de demult

Fundația ADEPT Transilvania, care are drept misiune conservarea biodiversității și a comunităților de mici fermieri care le-au creat și menținut, a coordonat acest proiect, iar Primăria Saschiz a amenajat spațiul pentru funcționarea atelierului. (citește articolul complet)

Referințe:

Comunicat de presă – Fundația ADEPT Transilvania (Agerpres)

Săptămâna Haferland la a treia ediţie (Punctul)

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Tinerii reînvie meșteșugul olăritului la Saschiz”

  1. […] Tinerii reînvie meșteșugul olăritului la Saschiz (Zi de zi) […]

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes