„Sunt un copil simplu” – interviu cu Cosmina Olimpia Tezi, eleva cu cea mai mare medie la Bac din Sighișoara

logo elsigCosmina Olimpia Tezi, eleva din clasa a XII-a B la Liceul Tehnologic Nr. 2, a obținut cea mai mare medie la bacalaureat din Sighișoara – 9,66. Am rugat-o pe Cosmina să ni se destăinuie și vă invităm să citiți și mai ales să admirăm persoana din spatele notei.
„În primul rând vreau să spun că sunt un copil simplu. Am făcut școala generală în Laslea, iar atunci când a trebuit sa aleg un liceu, împreună cu bunica mea, am decis să aleg unul unde pot învăța o meserie și pot primi o calificare. Am ales Liceul Tehnologic Nr. 2. Provenind de la o școala din mediul rural, la începerea liceului nu aveam vreo speranță că voi reusi să iau note la fel de mari ca în generală. Bunica mea a fost persoana care m-a încurajat și mă motiva să muncesc din greu pentru rezultate bune, cu siguranţa că Dumnezeu mă va ajuta. Am avut parte de o dirigintă minunată, atentă la problemele mele, și de niște colegi de la care am avut multe de învățat. Profesorii, diriginta și colegii mei au reprezentat a doua mea familie.
Ajutată de profesorii liceului, încetul cu încetul am obținut încrederea de care aveam nevoie pentru a-mi pune ținte înalte și de a le atinge. Pe lângă faptul că profesorii au crezut în mine, aceștia m-au implicat și în diferite activități, cum ar fi: concurs de eseuri (am fost cazată 4 zile la Baia Mare și am participat la diverse activitati educative – activitate în care domnul profesor-psiholog Ioan Ștef m-a implicat pe mine și pe o altă elevă liceului nostru ), unde am (citește articolul complet)

Citește și:

Situația promovabilității examenului de Bacalaureat -2015 în liceele din Sighișoara (Radioson Sighișoara)

Promovabilitatea examenului de Bacalaureat la nivelul muncipiului Sighișoara a fost de 68,01% înaintea depunerii și soluționării eventualelor contestații, informează postul RadioSon Sighișoara. La nivel național procentul a fost de 66,41%, iar la nivelul județului Mureș de 68,3%. La nivelul centrelor de examnare din Sighișoara situația a fost următoarea: la Centrul de examinare de la Colegiul Național „Mircea Eliade” promovabilitatea a fost de 74,36%. Aici au fost înscrisi 334 elevi iar 232 dintre aceștia au promovat examenul. 102 elevi au fost respinși și alți 13 nu s-au prezentat. La Centrul de examinare de la Liceul Tehnologic nr. 1, au fost înscriși 66 elevi, au absentat 15 elevi și au fost declarați admiși 21 candidați , rata de promovabilitate la acest centru fiind de 41,17%.

Pe unități de învățământ situația promovabilității examenului de Bacalaureat înainte de depunerea și soluționarea eventualelor contestații, stă astfel: Colegiul Național „Mircea Eliade” – 81,8 %; Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” – 79,46%; Liceul Tehnologic nr. 1 – 32,25%; Liceul Ttehnologic nr 2 – 55%.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes