Manuscrisul de la Sfântu Gheorghe, cea mai mare culegere de muzică barocă, prezentat la Academia Sighișoara

agerpresLucrările cuprinse într-una dintre cele mai voluminoase culegeri de muzică barocă din România, Manuscrisul de la Sfântu Gheorghe, din anul 1757, vor fi prezentate în cadrul unui concert susținut de Ansamblul Baroc Transilvania în cadrul celei de-a 22-a ediții a Academiei Sighișoara, care se va desfășura în perioada 1-14 august.

Organizatorii Academiei Sighișoara, Asociația Cultura Viva Sighișoara din Berna și Academia Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, au anunțat marți, într-un comunicat de presă, că Ansamblul Baroc Transilvania va concerta în Sala Primăriei Sighișoara în data de 5 august, de la ora 23.00, iar premergător concertului va fi prezentat documentul și modul în care ‘s-au întâlnit Occidentul cu Orientul în Transilvania’.

Erich Türk, cel care conduce Ansamblul Baroc Transilvania, a arătat că programul care va fi prezentat la Sighișoara este dedicat unui manuscris autohton foarte interesant — Manuscrisul de la Sf. Gheorghe din 1757, ‘care este o culegere voluminoasă de muzică de cameră ce era probabil cântată la seratele din reședințele burgheziei culte sau ale nobilimii din Transilvania’. (citește articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes