Organizarea Festivalului Medieval Sighișoara încinge spiritele în Consiliul local

afisUn proiect de hotărâre prin care se aduceau unele modificări ale regulamentului de organizare și desfășurare ale Festivalului Medieval Sighișoara 2015 a fost blocat joi, 25 iunie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului local prin abținerea de la votul acestui proiect a celor trei consilieri ai Uniunii Independente pentru Sighișoara urmată apoi de retragerea lor de la lucrările ședinței de consiliu. Proiectul de hotărâre, care nici măcar nu se afla pe ordinea de zi a ședinței, ar fi putut trece și fără votul celor trei consilieri, însă la ședința Consiliului local de joi au participat doar 15 consilieri din 19, astfel că nu s-a putut strânge un număr suficient de voturi pentru o hotărâre de consiliu privind patrimoniul, în cazul de față fiind vorba de închirierea domeniului public pentru desfășurarea de activități comerciale pe perioada festivalului. O „victimă colaterală” a retragerii celor trei consilieri a fost și blocarea proiectului de hotărâre privind organizarea Târgului Meșteșugarilor. Gestul consilierilor UIPS a declanșat un scandal imens în timpul ședinței, ceilalți consilieri acuzându-i de rea-credință și interese ascunse. În articolul „Se măresc tarifele pe perioada Festivalului Medieval?” apărut în publicația Independentul sighișorean, consilierii UIPS își motivează abținerea de la votul proiectului de hotărâre și apoi retragerea de la ședință, prin faptul că deja a fost aprobat un regulament de organizare şi desfăşurare a Festivalului Sighişoara Medievală 2015 în ședința extraordinară din 16 iunie, iar acum Primăria a venit cu un proiect suplimentar ce viza modificarea acestui regulament votat cu câteva zile în urmă, principalele modificări referindu-se la majorarea tarifelor pentru participare, unele din ele fiind dublate pentru comercianți. Totodată, acest proiect de hotărâre, care nu se afla pe ordinea de zi a ședinței, a fost primit de consilieri cu câteva minute înaintea începerii ședinței, neexistând timp pentru analiza documentului. Pentru rediscutarea acestui proiect precum și pentru cel privind organizarea Târgului Meșteșugarilor a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului local pentru data de luni, 29 iunie, orele 18.

Mai jos aveți link-uri către trei materiale de presă ce tratează subiectul în trei abordări diferite:

Cea mai tristă zi de ședință a Consiliului local Sighișoara. Două evenimente culturale ale Sighișoarei în pericol (RadioSon Sighișoara)

Se măresc tarifele pe perioada Festivalului Medieval? (Independentul sighișorean)

Ședință InValidă a consilierilor sighișoreni (Sighișoara.ro)

Festivalul Sighișoara Medievală și Târgul Mesteșugarilor în pericol de lipsă de finanțare (Sighișoaraonline.com)

Vezi și:

Proiect de hotărâre privind organizarea Festivalului Sighișoara Medievală 2015 (aprobat în ședința extraordinară din 16 iunie 2015)

Proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului de organizare și desfășurare a Festivalului Sighișoara Medievală 2015 (ce va fi supus votului în ședința extraordinară din data de 29 iunie)

Referințe:

Hocus-pocus cu festivalul medieval (Independentul sighișorean)

Cine și cum va organiza Festivalul „Sighișoara Medievală”? (RadioSon Sighișoara)

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes