Control al Curții de Conturi la SC Ecoserv-Sig SRL

independentulÎn perioada 07.01.2015 – 27.02.2015 Curtea de Conturi a României, prin Camera de Conturi a Județului Mureș, a efectuat un control la SC Ecoserv Sig SRL, societatea aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Sighișoara.

Conform actului constitutiv SC Ecoserv Sig SRL are ca obiect de activitate sortarea deșeurilor municipale, construirea, modernizarea, exploatarea și întreținerea străzilor, drumurilor, podurilor, pasajelor rutiere și pietonale, subterane și supraterane, amenajarea și întreținerea zonelor verzi a parcurilor și grădinilor publice, a terenurilor de sport, a locurilor de agrement, a locurilor de picnic și a terenurilor de joacă pentru copii, amenajarea, organizarea și exploatarea parcărilor, construirea, modernizarea, întreținerea, administrarea și exploatarea pieței agroalimentare, a bazarurilor, târgurilor și oboarelor, organizarea și optimizarea circulației rutiere și pietonale.

Societatea a fost înființată prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 49/31.03.2011, prin reorganizarea unor servicii de utilitate publică aflate în subordinea Consiliului Local și în aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Sighișoara. Asociatul unic al societății este Consiliul Local al Municipiului Sighișoara.

În anul 2013 societatea a înregistrat pierderi la secția construcții-reparații (-198.306 lei), la stația de sortare gunoi menajer (-184.402 lei) și la activitatea de parcări (-83.305 lei). Profit s-a făcut la secția zone verzi (162.180 lei) și la piața agroalimentară (203.699 lei). Veniturile totale au fost de 3.622.887 lei, iar cheltuielile totale de 3.723.021 lei. Astfel au fost realizate pierderi în sumă de 100.134 lei. (citește articolul complet)

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Control al Curții de Conturi la SC Ecoserv-Sig SRL”

  1. Carmen says:

    O privire in urma spre momentul infiintarii acestei capuse arata clar cum mana consilierilor a ffost fortata sa adopte acea hotarare fatidica de infiintare prin aratarea pisicii returnarii banilor europeni investiti in Statia de sortare deseuri … SC Ecoserv Sig SRL a fost prezentata atunci ca fiind singura solutie pentru administrarea acesteia, o gogoasa frumos ambalata si servita consilierilor fara prea multe detalii “minore”- printre care cofinantarea de peste 40% din bugetul local, pierderile inregistrate de respectiva statie pe timpul administrarii acesteia de AtTT, decisa tot la propunerea Executivului dar care isi schimbase intre timp optiunea gasin solutia “capusa”. Drept dovada, dupa reusita aburirii consilierilor capusei i s-au delegat toate activitatile aducatoare de bani: parcari, piata, lucrari cu dedicatie etc. adica toate sursele majore de venit la bugetul local, banii fiind incasati de un SRL stufos pe principiul ca sunt mai usor de manevrat si urma lor e mai usor de pierdut. Curand statia de sortare a carei soarta era deplansa de Danesan si Gigi Maior in fata consilierilor care, pe buna dreptate, nu aveau incredere in proiect respingandu-l de cateva ori, pana s-au lasat convinsi de sabia lui Damocles inventata in disperare de cauza de Executiv, a devenit o componenta neesentiala a activitatii capusei, ponderea fiind incasarile din administrarea domeniului public. In plus, s-au inventat parcarile de resedinta in care, cu o minima investitie – o dunga trasata pe orice cmp de sosea, trotuar sau ce mai exista- Ecoservul incaseaza 124 lei pe an/ loc – scaderea TVA-ului o fi diminuat acest tarif rezultat din aplicarea TVA- ului de 24% pe tariful de 100 lei perceput la acea vreme de Primariei? Halal afacere!

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes