A doua ediție a Festivalului Interetnic Zonal de la Hetiur – „Ce mică-i vacanța mare!”

Afis F2 Hetiur 2015

Duminică, 14 iunie 2015, începând cu orele 14,00, pe terenul de sport din cartierul Hetiur, va avea loc cea de a doua ediție a Festivalului Interetnic Zonal. Evenimentul este adresat în special copiilor și poartă subtitlul „Ce mică-i vacanța mare!”.
Festivalul organizat de Asociația de Promovare a Antreprenoriatului și a Economiei Sociale Sighișoara (APAES) având ca parteneri, Municipiul Sighișoara, Biserica Ortodoxă „Buna Vestire” din Hetiur, Teatrul T.a.C.T. Sighișoara și Asociația Artiștilor Plastici Alma Mater Castrum Sex Sighișoara, își dorește să reunească copiii din zona Sighișoarei, creând prin dialog artistic o punte de legătură între etniile conlocuitoare din zonă, contribuind prin acest demers la educarea tinerei generații pentru formarea unui spirit civic, democratic, european. APAES oferă participanților diplome și premii constând în pachete pregătite de sponsori, face–painting gratuit, teatru pentru copii și câteva momente artistice pentru promovarea unor tinere talente.
La ediția din acest an și-au anunțat participarea în programul festivalului grupuri de elevi din Grădiniţele cu Program Prelungit, nr.1 Sighişoara și Ţigmandru, Școalile Primare din Hetiur și Daia, Şcolile Gimnaziale „Aurel Mosora”, „Victor Jinga”, „Nicolae Iorga” și „Zaharia Boiu” din Sighişoara, „Cornel Regman” din Daneş, „Ioan Stroiescu” din Criş, precum și grupurile și ansamblurile „Szivarvany” (Şcoala Gimnazială Fântânele), „Floare albastră” (Şcoala Gimnazială Albeşti – Boiu), „Muguraş de pe Târnavă” – Albeşti, „Asul de Treflă” și „Târnava” din Vânători și al Forumului Democrat al Germanilor din Sighişoara.
Vor mai urca pe scena de la Hetiur, Daniela Vlad, Chivuţa Trif, ADDA (Adriana Gânfălean), Daniela Costea, și Formaţia „Real“ Sighişoara, iar Teatrul T.a.C.T. Sighişoara va prezenta spectacolul „Scufiţa Roșie”, având în distribuție pe Gianina Iconaru, Denisa Capră și Ștefan Abrudan. Spectacolul este prezentat de Anca – Maria Radu – Coman de la RadioSon Sighișoara.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes