A fost ales viceprimarul Sighişoarei

radioson-300x115DSC_2142Liberalul Ionel Gavrilă (foto – sursa Zi de zi) este noul viceprimar al Sighişoarei, transmite postul RadioSon Sighişoara. Marţi, 26 mai, a avut loc la şedinţa extraordinară a Consiliului local Sighişoara pentru alegerea noului viceprimar al Sighisoarei. Şedinţa a fost convocată în baza Legii nr. 215/2001, legea administraţiei publice locale, şi a avut pe ordinea de zi două proiecte de hotărâre: cel privind constatarea încetării, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, a calității de viceprimar al municipiului Sighișoara, a consilierului local Dan Eugen Bândea, ca urmare a demisiei acestuia din motive personale, cum acesta a argumentat. Consilierii au luat act de această demisie, iar consilierul Petru Oprean (PNL) şi-a exprimat parerea de rău: “A fost o surpriză neplăcută pentru că domnul viceprimar începuse să-şi intre în mână. Am înţeles că motivele demisiei sunt personale şi atunci nu le discut. Îl felicit pentru că în mandatul său, ca şi consilier local m-am făcut înţeles, a ştiut să asculte şi să înţeleagă. Candidaţii de anul acesta pentru funcţia de viceprimar nu sunt cei ce vor candida anul viitor pentru funcţia de primar, pentru că aceştia se stabilesc în altă parte. Cel ales va prelua o găleată urât mirositoare ce există în Sighişoara de 25 ani. Îşi asumă conştient însă această responsabilitate”, a susţinut consilierul Petru Oprean. La rândul său fostul viceprimar, Dan Eugen Bândea a mulţumit tuturor celor cu care a colaborat pe parcursul mandatului său.
Pentru alegerea noului viceprimar au fost făcute trei propuneri: Ionel Gavrilă ( PNL), Claudiu Pop (UIPS) şi Adrian Bontea (PSD). Propunerile au fost validate de către comisia de validare formată din consilierii: Adrian Gherca, Toth Tivadar, Ionel Gavrilă, Claudiu Pop şi Iosif Marin. Aceeaşi comisie a validat şi buletinele de vot. Secretarul municipiului, Anca Bizo, a prezentat reglementările de desfăşurare a votului, care a fost unul secret prin bararea numelui celor ce nu sunt doriţi pentru ocuparea postului şi lăsarea nebarat a numelui celui dorit pentru postul de viceprimar.
Alegerea viceprimarului municipiului Sighișoara s-a făcut într-un singur tur, întrucât consilierul Ionel Gavrilă a obţinut numărul necesar de voturi, respectiv 10 voturi. Adrian Bontea a obţinut 5 voturi, Claudiu Pop 4 voturi.
Comisia de validare a constatat că buletinele de vot au fost corecte şi au fost validate. Pentru a nu exista discuţii, cei doi consilieri care au făcut parte şi din Comisia de validare şi care s-au regăsit şi pe lista de propuneri pentru funcţia de viceprimar, respectiv Ionel Gavrilă şi Claudiu Pop au fost de acord cu procesul verbal, dar nu l-au semnat.
Ionel Gavrilă, noul viceprimar ales în Sighişoara a declarat că mizează pe sprijinul cetăţenilor Sighişoarei în activitatea pe care o va desfăşura.

Citeşte şi:

Liberalul Ionel Gavrilă, noul viceprimar al Sighişoarei (Zi de zi)

Noul viceprimar al Sighișoarei este liberalul Ionel Gavrilă (Radio Tîrgu Mureş)

Referinţe:

Viceprimarul Dan Bândea şi-a depus demisia (RadioSon Sighişoara)

Cine îl va înlocui pe Dan Bândea? (Zi de zi)

Vid de putere în Primăria Sighişoara (Independentul sighişorean)

 

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “A fost ales viceprimarul Sighişoarei”

  1. Carmen says:

    “Magistrala” interpretare a ariei imposturii ia doctorilui Care su-a cladit averea uriasa pe suferinta si saracia semenilor . De unde stie el ca cei trei candidati nu vor fi aceeasi la alegerile pentru prinar ? Vorbeste bazaconii la fel cum a vorbit cand a fost avocatul colegului sau de partid Basa cand l-a scapat basma curata din afacerea cu strandul. Sighisoara este un oras blestemat daca astfel de oameni ii hotarasc soarta. Si in ce mana idi intrase Bandea? Recent se balbaia pe un post national ca e nou si nu cunoaste gravele probleme urbanistice semnalate de reporteri. Ce-o fi facut in trei ani sus in deal in afara de a trage jar la oala Ecoserv-ului?
    Cand iti asumi o asemenea responsabilitate nu dai bir cu fugitii invocand “probleme personale” decat daca esti las sau ai bube serioase!

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes