Controverse pe Centrul de informare turistică

independentulIndependentul sighişorean publică în ediţia sa online un amplu material referitor la amenajarea Centrului Naţional de Informare Turistică în fosta Sală Sander şi controversele pe marginea acestui subiect, fiind expus pe larg şi punctul de vedere al arhitectul proiectului de transformare a Sălii Sander în centru de informare turistică, Vladimir Obradovici. Iată materialul:

În ultimele luni orașul turistic de pe malurile Târnavei Mari a fost transformat în subiect național de presă și televiziune, nu pentru că ar fi un centru de excelență pe harta de profil a României sau pentru desfășurarea vreunui eveniment cultural cu ștaif, ci tocmai din pricina distrugerilor sistematice din zona protejată, unele din ele ireversibile. Chiar dacă mulți vedem abuzurile la tot pasul, ne-a fost teamă să vorbim de ele și să luăm atitudine fățișă, fiindcă edilii ne-au dresat să stăm cu botupe labe și să înghițim în sec a neputință. Bineînțeles că nu generalizez. Au fost și sunt câteva acțiuni individuale pornite din simț civic, fără de care simfonia critică ar fi incompletă. Probabil și idiosincrasia acestui popor încercat de soartă și excesiv de tolerant contribuie la anchilozarea opiniei publice.” (citeşte articolul complet)

Referinţe:

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Sighişoara, proiect finalizat cu succes (Zi de zi – decembrie 2014)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes