Sărbătoarea Rabarbărului, la editia a III-a – comunicat de presă

11113124_1015528265141734_5385839305310515508_nGAL Dealurile Târnavelor și Fundația ADEPT Transilvania, în colaborare cu Vecinătatea Tinerilor din Saschiz organizează sâmbătă, 16 mai 2015, “Sărbătoarea Rabarbărului”- editia a III-a.

Evenimentul va avea loc  între orele 1100-1500 în curtea și în căminul cultural al Bisericii Evanghelice Fortificate Sf. Ștefan din Saschiz, județul Mureș. Vor fi prezenti micii producatori și fermierii din zona Târnava Mare care ii vor astepta pe toti cei dornici să deguste și să cumpere preparate locale din rabarbăr, dar si din alte fructe, plante si legume, cultivate si preparate de acestia cu mare grija: gemuri, sucuri, murături, condimente, ceaiuri, miere și cate si mai cate.

Prima parte a Sărbătorii Rabarbărului este rezervată unui eveniment de informare privind implementarea strategiei de dezvoltare locală a GAL Dealurile Târnavelor și unei prezentări susținute de Fundația ADEPT Transilvania despre produsele cu indicație geografică – un  instrument important al dezvoltării rurale în România. Gemul săsesc de rabarbăr este un exemplu relevant in acest context.

Ȋn a doua parte a evenimentului vor avea loc concursuri cu premii (“Găsește comoara cetății”, “Cea mai mare plantă de rabarbăr din gospodăria proprie”, „Concurs de mâncat prăjitură de rabarbăr”) și un atelier de pictură și creație de obiecte decorative cu ajutorul rabarbărului.

Vă așteptăm cu drag să profitați și primăvara aceasta de beneficiile și gustul rabarbărului și să petreceți fain și bine, aici, pe dealurile Târnavelor.

Vezi programul:CĂMINUL CULTURAL AL BISERICII EVANGHELICE

1100   – 1200  EVENIMENT DE INFORMARE privind implementarea strategiei de dezvoltare                                    locală / GAL Dealurile Târnavelor

  • Stadiul implementării Strategiei de dezvoltare locală
  • Exemple de bună practică / proiecte LEADER în teritoriul GAL Dealurile Târnavelor

1200 – 1230     PRODUSELE CU INDICAȚIE GEOGRAFICĂ- INSTRUMENT AL DEZVOLTĂRII RURALE                  ÎN ROMÂNIA.

Exemplificare: Gemul Săsesc de Rabarbăr

CURTEA BISERICII EVANGHELICE FORTIFICATE

1230 – 1300  Vizitare standuri producători și degustare produse din rabarbăr

Gospodinele sunt invitate să se-ntreacă în bunătățuri din rabarbăr iar organizatorii le vor răsplăti cu accesorii pentru gătit!

Înscrieri la concursurile organizate pentru adulti și copii  – înscrierile se vor face la cortul GAL Dealurile Târnavelor

1300– 1500  Concursuri cu premii

  • Concurs “Găsește comoara cetății Saschiz”
  • Concurs “Cea mai mare plantă de rabarbăr culeasă din gospodăria proprie”
  • Concurs cu „surprize” de mâncat prăjitura de rabarbăr (separat pentru adulți și copii)

În paralel se va desfășura, cu sprijinul voluntarilor, un atelier de lucru pentru copii:  pictură, confecţionat obiecte decorative cu ajutorul rabarbărului ș.a.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes