Aur pentru România la Transylvania Horse Show 2015 – comunicat de presă

Calin Nemes(loc 1) si Viorel Bubau(loc 2)Călin Nemeş a câștigat medalia de aur la Concurs Complet Internaţional (CCI 1*) iar studenţii români, Cristian Ceauşescu, Raul Ilioi şi Bogdan Leonte au câştigat Cupa Naţiunilor la Studenţi, concurând cu echipe din 14 ţări.

Concurenți și suporteri din 14 țări au participat, în acest weekend, la Transylvania Horse Show, cel mai cunoscut concurs hipic internațional din România, care s-a desfășurat în satul Prod, la 16 km de Sighișoara. Evenimentul s-a bucurat de prezența a peste 4000 de oameni care au venit in inima naturii pentru a se bucura de concurs si pentru a cunoaşte mai bine tainele călăriei.

Cea de-a cincea ediție a Transylvania Horse Show a găzduit trei tipuri de competiții: Concurs Complet Internaţional Calin Nemes(CCI*), Concurs Complet – categoria Novici și Pre Novici şi Concursului Internaţional Universitar – Cupa Naţiunilor pentru Studenţi (AIEC Student Riders Nation Cup – România 2015), organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC).

Călin Nemeş a câștigat medalia de aur la Concurs Complet Internaţional (CCI 1*) la Transylvania Horse Show 2015.

Călin Nemeş a câștigat, cu calul Eros, medalia de aur la Concurs Complet Internaţional (CCI 1*) în cadrul celei de-a cincea ediții a Transylvania Horse Show. Locul doi la categoria CCI 1*, la o diferență de 27,80 puncte, a fost ocupat de Viorel Bubău cu calul Rustic:

Cal Călăreț Țara             Punctaj   total
Eros Călin Nemeş RO      67,9
Rustic Viorel Bubău RO      95,7

La această disciplină de Probă Completă concurenții profesioniști au avut de parcurs 3 probe: dresaj, obstacole și cross-CrossCountry_(c)Theo Cucucountry. Pentru a fi în clasament, cuplul cal-călăreț trebuie să parcurgă integral toate cele 3 probe. Câștigător este declarat cuplul care, după cele 3 probe de concurs, a acumulat cele mai puține puncte de penalizare. Conform regulamentului internațional, un călăreț poate participa la acestă disciplină de Concurs Complet cu maxim 3 cai cu condiția să parcurgă integral toate cele 3 probe. Concursul a fost organizat în colaborare cu Federația Ecvestră Română (FER) și Federația Ecvestră Internațională (FEI).

Vezi şi: Măiestrie călare. 45 de călăreţi din 14 ţări s-au întrecut la Transilvania Horse Show (Digi 24)

Concurs Complet – categoria Novici, Pre Novici şi Pre Novici Copii.

La categoria Novici medalia de aur a fost câştigată tot de Călin Nemeş care, la această clasă, a făcut echipă cu calul Funny Flight. Locul doi a fost câştigat de Orsolya Juhasz și calul Romantic Boy iar locul trei de Monica Zăgan cu calul Avalanche.

Cal Călăreț Punctaj TOTAL
Funny flight Călin  Nemeș 57,6
Romantic Boy Orsolya  Juhasz 61,6
Avalanche Monica  Zăgan 70,3

 

Categoria Pre Novici

Cal Călăreț Punctaj TOTAL
Epic Adrian Gherghina 58,7
Kira Takacs Sandra 80,6
Aspen Valentin Mihalcea 104,1

Categoria Pre Novici Copii

Cal Călăreț Punctaj TOTAL
Yavrum Timea Kovacs 62,7

Katherina Wildling_Aur_ individual_ Studenti

Echipa României a câştigat Cupa Naţiunilor pentru Studenţi la Concursul Internaţional Universitar (AIEC Student Riders Nation Cup – România 2015)

Aurul a fost câștigat, pentru prima dată, de echipa României formată din călăreții Cristian Ceauşescu, Raul Ilioi and Bogdan Leonte. Argintul a revenit echipei de studenţi din Germania iar bronzul echipei Austriei.

La individual, medalia de aur a fost câștigată de studenta Katharina Wilding din Echipa Romaniei _Aur Echipe_StudentiAustria. Medalia de argint a fost primită de către Kaeye Anne din Belgia iar bronzul i-a revenit studentei germane, Alexandra von der Leyen.

Transylvania Horse Show a primit premiul “Concursul anului” pentru ediţiile 2011, 2012 şi 2014 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers), cea mai mare asociaţie de acest gen din lume. La această secţiune studenţi din toată lumea au concurat la 2 probe: dresaj şi sărituri obstacole.

 

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes