39 de tineri înscrişi la festivalul-concurs Vocea Cetăţii Sighişoara

radioson-300x115Festivalul-concurs “Vocea Cetăţii” a atrage şi anul acesta numeroşi copii şi tineri, iubitori de muzică, astfel că la finalul perioadei de înscriere la acest festival, 39 de copii şi tineri din toată ţara s-au arătat dornici să participe. Festivalul-concurs “Vocea Cetăţii” se va desfăşura în Sighişoara în data de 2 mai în Sala Festivă a Primăriei cu proiecţie a spectacolului pe un ecran ce va fi amplasat în Piaţa Cetăţii. Din judetul Mureş în competiţie s-a înscris doar o tânără din Tîrgu Mureş, Anca Fărcaş Moldovan, la categoria 6-8 ani. Silvana Vasilescu, organizator al festivalului “Vocea Cetăţii” Sighisoara a declarat pentru postul RadioSon Sighişoara că anul viitor evenimentul ar putea să se desfăşoare pe parcursul a două zile, în condiţiile în care şi anul acesta, dat fiind numărul mare de participanţi, reprezentaţiile şi recitalurile se vor desfăşura până seara, în jurul orei 20.00.

Nume mari ale muzicii româneşti vor fi prezente şi anul acesta la Sighişoara pentru a juriza ediţia a II-a a festivalului-concurs “Vocea Cetăţii”. Potrivit organizatorilor citaţi de postul RadioSon Sighişoara, din juriu vor face parte Corina Chiriac, Stela Enache, Horia Moculescu, Nicolae Caragia, Viorel Gavrilă. Invitaţii speciali vor fi câştigătorii trofeelor de anul trecut ce vor susţine recitaluri.

Festivalul-concurs “Vocea Cetăţii” Sighişoara este organizat de către Fundaţia “ELAN”. Scopul acestei manifestări cu caracter competitiv îl constituie descoperirea şi promovarea tinerilor talentaţi în interpretarea muzicii uşoare specifice vârstei lor, dezvoltarea spiritului de competiţie şi corectitudine între copii de vârste apropiate, dragostea pentru artă, şi nu în ultimul rând crearea unor punţi de prietenie între concurenţi. Toate aceste obiective se vor îndeplini într-un cadru aparte oferit de specificul municipiul Sighişoara, contribuind astfel şi la promovarea acestui spaţiu românesc deosebit şi al valorilor locale. De asemenea, constituie o formă de educaţie prin muzică, de dezvoltare a imaginaţiei, a simţului estetic şi al bunului gust, de cunoaştere şi respectare a valorilor acestui gen. Nu în ultimul rând are şi un caracter caritabil, prin sprijinirea participării copiilor cu posibilităţi materiale reduse, în baza unei analize de caz individuale.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes