Afacerea “Gunoiul” (III)

independentulPrimăria Sighișoara a acționat în judecată S.C. Schuster-Ecosal S.R.L. pentru nerespectarea obligațiilor contractuale. Plângerea împotriva operatorului de salubritate a fost depusă la secția de Contencios Administrativ și Fiscal din cadrul Tribunalului Mureș, pe 22 octombrie 2014 (înaintea demiterii lui Ioan Dorin Dăneșan), solicitându-se rezilierea contractului de administrare pentru depozitul de deșeuri menajere, rezilierea contractului de concesiune, cu toate actele adiționale subsecvente, precum și obligarea firmei la plata cheltuielilor de judecată.

Plângerea a fost formulată de instituția Primăriei, în numele Municipiului Sighișoara, fără a fi asumată de către Consiliul Local Sighișoara, care este parte contractantă. Drept urmare, pe 6 martie 2015, instanța a respins cererea de chemare în judecată pe motiv că ea a fost formulată de o persoană fără calitate de reprezentant.

Cu alte cuvinte consilierii locali au fost puși în fața faptului împlinit, cerându-li-se, în ședința ordinară de Consiliu, să ia act de acest litigiu existent între Municipiul Sighișoara, în calitate de concedent, și S.C. Schuster-Ecosal S.R.L., în calitate de concesionar. În acest mod Primăria a încercat să salveze aparențele, iar viceprimarul a recunoscut, în ședința de Consiliu, că procesul poate fi pierdut: “Există marele risc să putem să pierdem procesele pe formă și nu pe fond. În acest litigiu cheltuielile de judecată, care nu sunt mici, o să fie suportate de către sighișoreni. (citeşte articolul complet)

Referinţe:

Afacerea “Gunoiul” (II) (Independentul sighişorean – octombrie 2014)

Sighişoara: Afacerea “Gunoiul” (Independentul sighişorean – septembrie 2013)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes