Secretarul ICOMOS România: Sighișoara nu este în pericol să fie exclusă din patrimoniul UNESCO

agerpresSecretarul ICOMOS (International Council on Monuments and Sites) România, Irina Iamandescu, a declarat vineri că Sighișoara nu este în pericol să fie exclusă din patrimoniul UNESCO, contrazicându-l astfel pe arhitectul șef al județului Mureș, Răzvan Șipoș.

“Această întrebare nu s-a pus. Deci nu suntem în această situație deocamdată, dar sigur că acesta este un lucru care trebuie să îl avem undeva în vedere și să fim atenți și să fim respectuoși față de acest patrimoniu și să intervenim așa cum se cuvinte asupra lui”, a afirmat Iamandescu, întrebată dacă Sighișoara se află în pericol să fie exclusă din patrimoniul UNESCO.

Potrivit secretarului ICOMOS România, “orice monument care este în lista UNESCO este monitorizat atât de statul care l-a propus, cât și la nivel de UNESCO se fac raportări periodice.” (citeşte articolul complet)

Referinţe:

Sighişoara riscă să fie scoasă din lista siturilor UNESCO din cauza distrugerii sistematice a patrimoniului construit (HotNews)

Cetatea din Sighişoara riscă să-şi piardă calitatea de sit UNESCO. Arhitectul-şef: „Ce avem noi este atât de valoros, încât nu merită distrus pentru o cârciumă” (Adevărul)

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress | Designed by: Premium WordPress Themes | Thanks to Themes Gallery, Bromoney and Wordpress Themes